Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golden Sun: Dark Dawn

/

Annons

Det var ett tag sen sist, men nu är det tredje spelet i Golden Sun-serien här.

Trettio år har passerat sedan hjältarna återförde den gyllene solens helande krafter till landet Weyard. Nu står en ny generation äventyrare redo att försvara riket då destruktiva makter krafter återigen hotar världen.

Precis som i tidigare spel så handlar det om ett japanskt rollspel av klassiskt snitt, med färgglada mysiga miljöer och storögda hjältar.

Du samlar erfarenhetspoäng genom slumpmässiga strider och använder psynergy-kraften för att lösa pusselmoment.

Har man inte spelat tidigare spel känns storyn lite krånglig och högtravande, men fans av serien kan glädja sig åt ett riktigt snyggt iscensatt äventyr som finslipats ytterligare sen sist.

Golden Sun spelar kanske inte i högsta rollspelsdivisionen, men bjuder på en del egna grepp, till exempel möjligheten att styra dialogen med hjälp av ikoner som visar din sinnesstämning.

Personligen tycker jag att genren stått och stampat på samma fläck under flera år, vilket gör att det är svårt att engagera sig fullt ut i storyns berättargrepp. Att inledningen berättas med hjälp av långa textsjok känns till exempel inte särskilt inbjudande.

Men fans av japanska rpg:n kommer definitivt att känna igen sig och det går inte att komma undan det faktum att Camelot kan hantverket. Ett helt okej smör och bröd-rollspel för den som älskar genren.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons