Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt kan alltid hända – men visst har väl Gävle redan vunnit?

I golf är det en känd sanning att allting kan hända under den sista tävlingsronden. Men det måste ske oerhört märkliga saker på Högbos golfbana i dag för att Gävle GK inte ska vinna damernas första sammandragning av division ett. När fredagens fyra lagmatcher hade räknats samman leder de med ostraffbara 21 slag.

Annons

Redan efter förmiddagens spel i foursome var ledningen 13 slag, sedan Py Bengtsson och Linnéa Friskman varit klart bäst med 75. Christina Petersson tillsammans med ännu inte 15-åriga Tove Barrögård hade det näst bästa resultatet med 80 slag.

Även i eftermiddagens bästbollar blev Gävle etta och tvåa i lag. Allra bäst spelade Py Bengtsson, nu ihop med Tove. De kom in på 69, tre slag under banans par.

Högbo ligger fyra inför avslutningen med häng på andra plats.

Inför herrarnas div.I-spel i Rättvik, sa Hofors coach ”Nutte”Sjöberg att hans mannar brukar trivas på dalabanan. Och det stämde bra med det spel hoforsarna visade upp på fredagen. De ligger tvåa, ett slag efter hemmalaget Rättvik, med emellanåt strålande spel.

–Hoppas det håller i sig på lördagen med tanke på att vi har hemmabana i returen om några veckor, säger ”Nutte”.

Gävle hade en mindre lyckad förmiddag i foursome men kom igen starkt i båda bästbollarna och avancerade till fjärde plats, endast fyra slag från täten. Sju av de tio klubbarna ligger inom sex slags avstånd, så det blir en intressant lördag.

I bästbollarna sköt paret Erik Oja och Martin Wendel 63 slag, samma som Niklas Sjöberg och Fredrik Stenberg i Hofors. Jonte Bengtsson och Fredrik Eriksson i Gävles andra lag var strax efter med 64 lag.

Älvkarleby i div.III ligger fyra på sin hemmabana efter en dags spel. Avståndet till tvåan Arlandastad är bara fyra slag, trots en missräkning i den ena av foursomebollarna. Däremot har ledande Grönlund dragit iväg med ledning på åtta slag inför dagens singelspel.

Hemmaklubbens ungdomar Dan Vikström och Linus Östlund gjorde utmärkt ifrån sig i bästbollen med 71 slag.

Mer läsning

Annons