Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arg Hedblom åtta i Valencia

Näst bästa svensk och ett slutresultat på nio under par i Europatourtävlingen i Valencia.

Trots det är Peter Hedblom allt annat än glad.

– Nä, jag är förbannad. Det var länge sedan jag var så här arg, summerade Peter ihop det hela efter slutronden.

Annons

Efter halva tävlingen var han i ledningen efter en drömrunda på 64 slag. Men de två sista dagarnas spel i Spanien blev inte som han hade hoppats på. I går gick han på par igen och slutade som delad åtta i tävlingen.

– Det retar mig fruktansvärt att man kom tvåa på minus tolv. Ett resultat jag definitivt borde ha kommit upp till med tanke på de första dagarna. Surt att stå kvar på nio under när bara tre slag mindre hade gjort att jag hade varit klar för Dubai och hela skiten, sa Hedblom.

Nu får han jaga vidare för att ta de poäng som krävs för att komma med till stortävlingen i mellanöstern. Dit alla vill.

– Såklart. Jag drar direkt till Malaga nu där nästa tävling startar på torsdag. Jag får väl ändå ta med mig att jag hänger med och har mellan varven spelat riktigt bra.

Finalrundan i går bjöd också på en blandad kompott där gävlegolfaren på nytt fick en usel start med tappade slag både på andra och tredje hålet. Men några fina inspel och bra puttar senare hade han både tagit tillbaka det och låg på ett under par för dagen.

De sista åtta hålen hade han bra chanser att sänka scoren ytterligare.

– På 13:e hålet spelade jag upp mig på greenen på två slag och hade en tiometersputt för eagle men det blev bara ett par. Där kändes det som om tåget gick. Sedan var det ruttet att göra en bogey på sista hålet och på det tappa placeringar och rankingpoäng, sa Peter fortfarande upprörd.

Vann gjorde nu italienaren Matteo Manassero som var fyra slag före tvåan. Bästa svensk blev Christian Nilsson som var delad trea två slag före Hedblom.

– Äh, jag blir bara förbannad när jag tänker på det. Jag hade ju en jättechans att vara där jag också.

Mer läsning

Annons