Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bengtsson gör succé

Här kommer en solskenshistoria mitt i sommarvärmen.

Gävlegolfaren Kristoffer Bengtsson – som just har ­avslutat en treårig universitetsutbildning i Newcastle, England – utsågs inte bara till kursetta när det gäller läsämnen utan har även valts till årets lagkapten alla kategorier på ett universitetet med 20 000 studenter.

Annons

– Man tror nästan inte att det är sant, säger en stolt pappa Kjell, juniorledare inom Gävle GK som tillsammans med hustru Ann-Mari och lillebror Tobias åker till England i dag för att om en vecka delta när universitetet överlämnar betyg och kursbevis vid en ceremoni med alla elever närvarande.

Det är tre år sedan Kristoffer åkte till Northumbria i Newcastle för att plugga och spela golf. Dit kom samtidigt klubbkamraten Christina Petterson och året därpå Johanna Rosén från Högbo.

Kristoffer har varit med om att gå till skolornas stora slutspel – där även skolor från Irland, Skottland och Wales deltar – samtliga tre år och har dessutom varit lagkapten de senaste två åren.

Det är en ära som för första gången i skolans historia vederfarits en icke engelsman – inte ens någon walesare, skotte eller irländare har varit det. Det inkluderar även övriga stora sporter som fotboll och rugby.

Att bli kursetta trots att engelskan inte är modersmål är det inte heller någon utanför de brittiska öarna som lyckats med i Northumbria.

Kristoffer stannade kvar efter skolans slut i våras – och ser ut att bli kvar länge till. Han har nämligen under slutet av sina studier både jobbat i golfklubben Parklands kansli samt skött knatteträning.

Det har Kristoffer gjort så bra att klubben erbjudit honom en treårig PGA-utbildning till att bli fullvärdig professionell instruktör. En skaplig ekonomisk investering.

Dessutom seriespelar Kristoffer för den närliggande privata klubben Northumberland. Där finns medlemmar som olympiske trestegsmästaren Jonathan Edwards och många av de riktigt kända fotbollsspelarna, bland annat Alan Shearer.

I familjen Bengtssons agenda för vistelsen på de brittiska öarna ingår förstås både egen golf och ett besök på British Open under kommande veckoslut.

– Det är synd bara att vi inte fick heja på Peter Hedblom där. Men det finns ju fler världsstjärnor att titta på, säger pappa Kjell före avresan till Newcastle.

Mer läsning

Annons