Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bogeyfritt för Jennevret

Efter att ha gjort en inledande rond på ett slag under par, fortsatte Daniel Jennevret att spela bra när andra dagen av kvalet till Europatouren 2016 fortsatte i tyska Fleesensee utanför Hamburg.

Annons

Högbospelaren gick en bogeyfri rond på 67 slag, fem under par, och har lagt sig i en betryggande position bland de allra främsta inför de två ronder som återstår av kvalet.

– Det har känts stabilt båda dagarna, även om blåsten ställde till det första varvet. Och jag hade häng på fler birdies än vad det blev i dag, säger Danne på telefon från Fleesensee. Men jag måste nog ut och spela två bra ronder till för att gå vidare. Banan är absolut inte lätt och missar man ett utslag är det lika med ett tappat slag.

Tävlingen spelas på en bana som mäter 6 300 meter och är första steget i ett kval som avgörs på åtta platser runt om i Europa. Totalt samlar det cirka tusen deltagare som aspirerar på att få plats på nästa års Europatour.

Det andra kvalsteget spelas i början av november på fyra banor i Spanien, varefter slutkvalet – och då kliver Gävles Peter Hedblom in i handlingen; Peters gamla meriter innebär att han slipper spela de två inledande kvalstegen – avgörs i spanska Catalunya. Det var där Daniel Jennevret i mars detta år vann en tävling på Ecco Tours vinterserie efter att ha avslutat med 63 slag. Slutkvalet inleds den 19 november och spelas över sex ronder.

När Daniel inledde tävlingen i Fleesensee hade han fyra bogeys och fem birdies. Andra dagen lyckades han undvika alla bogeyattacker och rullade i stället ner fem birdies. Det innebär att han med sex slag under par ligger på femte plats. Kvalet med hundra startande domineras av svenska aktörer med fyra spelare på 10-i-topp.

Där återfinns dock inte Daniels klubbkamrat från Högbo, Erik Oja. Han startade olyckligt med 77 slag första dagen men revanscherade sig rejält dag två, hade tio slag mindre och tangerade Daniels resultat, 67 slag. Just nu räcker det inte till avancemang, men fortsätter Erik i samma stil kommer han att greja sig vidare till det andra kvalsteget. Eriks rond innehöll inte mindre än åtta birdies men också tre bogeys.

20-talet spelare avancerar från Fleesensee till nästa kvalsteg.

¨

Mer läsning

Annons