Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra slagläge för Hedblom

Peter Hedblom har fått en bra start på Volvo Masters i Valderrama, Spanien.
Efter torsdagens inledande runda ligger Gävlegolfaren sjua och är bästa svensk i resultatlistan.

Annons

Det var blåsigt och svårspelat under den första dagen av den penningstinna Europatourfinalen i Spanien.

Bara nio spelare gick den första rundan på par eller bättre. Peter Hedblom var en av dem. Han inledde också lysande och formen håller i sig efter andraplatsen i Valencia förra helgen. Gävlegolfaren hade hoppats på precis den utvecklingen och hade två snabba birdies på den svåra banan. Just blåsten gjorde att spelarna inte hade lätt att bemästra banan.

Peter avslutade också med två sena bogeys, på 16:e respektive 17:e hålet och han fick till slut nöja sig med just par. Men det får ändå anses som mycket bra och hans 71-runda räckte fram till en sjundeplats och ett mycket bra slagläge inför fortsättningen.

Svenska stjärnan Robert Karlsson inledde med två slag över par, en 73-runda. Karlsson, som leder tourens penningliga, delar 16:e-platsen med bland andra Miguel Angel Jimenez – en av blott tre spelare som kan hota Karlssons totalseger.

De andra två är Padraig Harrington – som gjorde en ovanlig 76:a och ligger på 43:e plats – och Lee Westwood, delad femma.

Allra sämst gick det för fjolårsmästaren Justin Rose, som efter en 80-rond, nio slag över par, ligger på 57:e och sista plats.

Dansken Sören Kjeldsen verkar ha missat helt att banan spelas svårt, och lyckades göra åtta birdies – och leder tävlingen tack vare en 65-rond. Peter Hanson är näst bästa svensk på tionde plats medan Alexander Norén och Henrik Stenson delar 27:e-platsen.

Mer läsning

Annons