Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra start – då kan Hedblom försvara fjolårets tunga titel

Peter Hedblom har chansen att upprepa fjolårets vinst i Johnnie Walker Championship.

Inför sista rundan ligger han åtta, endast tre slag från ledaren.

– Får jag en bra start kan jag sätta press på honom, säger Hedblom.

Annons

Gävlegolfaren trivs i Skottland. I Scottish Open i juli tog han säsongens bästa placering med en fjärdeplats, och i jämna Johnnie Walker Championship finns han med bland de 20-talet som har chans på seger i dag.

– Det har varit en rolig tävling hittills. Spelet har fungerat förvånansvärt bra, även om jag var lite ringrostig på första rundan, säger Hedblom, som har andra anledningar till att må riktigt gott.

– Ja, jag har fått en j-vligt fin svit på Gleneagles hotell. Den är 120 kvadratmeter stor och Tony Blair har bott här, säger Hedblom.

40-åringen, som blev turneringens äldste segrare någonsin i fjol, har en hygglig chans att fixa en repris i dag. Bästa golfen presterade han på andra rundan när han träffade 15 greener och kanske borde ha skjutit lägre än de två under par som det blev.

Gårdagens runda stannade också vid två under par, 70 slag, men det hade kunnat gå riktigt illa.

– Jag slog ett dåligt utslag på femman och fick bara chippa fram bollen. Sedan slog jag inspelet kort och treputtade för en dubbelbogey. Då var det riktigt tungt faktiskt, erkänner Hedblom.

Sjumetersputten för birdie på åttonde hålet blev vändningen. Därefter blev det ytterligare tre birdies och en skjuts uppåt i resultatlistan, från 16:e när rundan inleddes till en delad åttondeplats.

Italienaren Francesco Molinari leder på tio slag under par, ett före brorsan Edoardo och tre före Hedblom.

Tre slag är inte så mycket?

– Nä, naturligtvis. Men han (Francesco) är duktig, även om han hade kunnat vinna fler tävlingar. Det beror förstås hur lågt han går, men får jag en bra start kan jag sätta press på honom.

Klockan 12.51 i dag går Hedblom ut på fjärde rundan, i par med Miguel Angel Jiménez som också han är delad åtta efter att ha gjort birdie på de tre sista hålen i går.

Spanjoren är dessutom inblandad i dramatiken kring de nio direktplatserna till Ryder Cup 1–3 oktober. Han kan nämligen vid en topp tio-placering i helgens tävling, samtidigt som engelsmannen Simon Dyson vinner, se till att peta bort Peter Hanson från dennes position bland de direktkvalade. I alla fall om Hanson hamnar utanför topp 43 – vilket svensken riskerar att göra efter tredjerundan där han föll från sjunde till 32:a plats.

Laget till Ryder Cup blir klart direkt efter tävlingens slut och då ska Europakaptenen Colin Montgomerie dessutom presentera sina tre wild cards.

Peter Hedblom lär knappast bli aktuell – men slutar han bland de tre bästa i dag kan han nog leva med den förtreten.

– Då är jag ett steg närmare att få vara med i Race to Dubai-finalen igen. Och så skulle det ge bra självförtroende inför hösten, säger han.

Mer läsning

Annons