Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dameliten till Högbo

Hemmalaget tar emot hela den norrländska dameliten när seriegolfen avverkar sin första avdelning med division ett för damer i Högbo. Förutom Gävle finns exempelvis fjolårets elitserielag Boden och Timrå med spelare från Europatouren med i startfältet.

Annons

– Det blir inte lätt trots att vi har hemmabana, påpekar Högbos coach Daniel Rosén. Men vi har ett ungt och utvecklingsbart lag och dessutom en viss fördel av att veta var svårigheterna finns här hemma.

Gävle mönstrar också ett par unga juniorer som komplement till den mer rutinerade trion Py Bengtsson, Linnéa Friskman och Christina Petersson. Framförallt de två förstnämnda kommer att vara mycket i elden under de två dagarna.

– Christina har problem med ryggen och kanske inte kan spela 36 hål på fredagen. Men jag är inte ett dugg orolig för att våra unga juniorer ska falla ur ramen, säger Gävles coach Uffe Andersson.

Fredagen ägnas åt två foursome på förmiddagen och två bästbollar efter lunch, medan fyra flickor i varje lag spelar singel på lördagen.

Andra avdelningen av damernas division ett spelas i Sundsvall.

Gävle tillhör favoriternaäven i herrarnas första division, som avgörs i Rättvik.

– Vi har en del nya namn i vårt serielag jämfört med tidigare år, berättar coachen Marcus Norgren. Hoforsledaren ”Nutte”Sjöberg är också optimistisk:

– Våra killar gillar att spela i Rättvik, de brukar ofta göra bra resultat där.

Älvkarleby, som återfinns i division tre, har hemmaplan.

I år är Perry Andersson spelande coach.

– Ska jag tippa någon favorit tar jag fram Kåbo, som dessutom har fördelen av hemmabana i returen.

Mer läsning

Annons