Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det klickar inte riktigt för Hedblom

Peter Hedblom siktade på att bli bland de 50 bästa i världen. Efter fyra tävlingar är han i stället på väg ut från topp 100 på världsrankingen.
– Starten har inte alls varit bra, säger Gävlegolfaren som tävlar i Australien under veckoslutet.

Annons

En bra säsongsöppning skulle vara nyckeln till avancemang från den 86:e plats på rankingen som Hedblom hade inför årets Europatour i golf. Men med tre missade kvalgränser och en blygsam 50:e plats i den enda tävling han klarat cutten, Qatar Masters, har han halkat ner till 99:e plats på den senaste världsrankingen.

– Det har inte alls varit bra. Men i normala fall när man har en svacka brukar allt kännas dåligt, men så har det inte varit i år. Det är små detaljer som fattas från att jag ska få allt att klicka. Så det är ju skönt i alla fall, att det känns som att det är nära, säger Hedblom.

– Svårt att säga, det är så små grejor. Men en detalj är ju chippningen, slagen från 30 meter och in. Där andra spelare har gjort en chipp och enputtat och klarat sig med par, har jag gått därifrån med en bogey i stället.

– Det sitter lite i kroppen, jag litar inte riktigt på chippningen. Vilket sätter lite press på järnspelet, att det ska vara 100 procent.

Hedblom har förstås slipat på de korta slagen inför Johnnie Walker Classic som inleddes natten till i dag i australiensiska Perth.

Under inspelningsdagarna har dock nya problem dykt upp.

– Järnslagen som jag normalt är bra på har varit lite kantiga. Så här dåligt som det känts den här veckan har det inte gjort på hela säsongen, säger Hedblom, som även hade problem med puttningen i Malaysia senast och därför har laborerat med både grepp och uppställning.

Med allt i beaktande har inte Peter Hedblom särskilt höga förväntningar på sig själv i den tävling som är hans sista innan ett fyra veckor långt uppehåll.

– Men många gånger när allt känns bra kanske man spelar lite för aggressivt. Nu har jag lägre förväntningar, då kanske det går bättre i stället, säger Hedblom.

Mer läsning

Annons