Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömslaget som väckte Hedblom

Peter Hedblom höll på att tappa.
Då kom drömslaget som får honom att hoppas på en topp 10-placering.
– Årets slag? Ja, i alla fall årets flytslag, skrattar Hedblom efter inspelet från ruffen som gick rakt i hål.

Annons

Peter Hedblom ligger på delad 18:e plats efter tre rundor av Mercedes-Benz Championship i Köln, Tyskland.

I går gick han på 70 slag, två under par, och är totalt fem under inför dagens sista runda. Till ledande Peter Hanson fattas sex slag och till en plats bland de tio främsta fattas tre – men det hade kunnat bli betydligt mer med tanke på Hedbloms start på den tredje rundan.

– Jag spelade jäkligt knackigt de första nio hålen. Och så slog jag ett dåligt utslag på tian som gick vänster ut i ruffen. När jag kom fram till bollen såg jag att den låg halvrisigt, berättar Hedblom, som så långt låg två över par för dagen och hade tappat rejält från sin 23:e placering.

Inspelet från ruffen var 157 meter långt och egentligen var det omöjligt att gå mot flaggan. Därför siktade Hedblom lite åt vänster – men fick en smärre felträff med sin järnåtta varpå bollen i stället gick rakt mot flagg, studsade fyra meter före hål i en nerförsbacke och rullade i.

– En rätt skön bonus, det hade ju nästan lika gärna kunnat bli en bogey. Nu blev det ett hyggligt trendbrott på varvet och efter det spelade jag bättre, säger Hedblom, som alltså gjorde eagle på hålet och som sedan fyllde på med två birdies.

– Ja, kanske. Fast egentligen missade jag slaget lite, jag siktade ju vänster. Årets flytslag får man väl säga i stället, skrattar Hedblom.

– Jag har gjort fyra hole-in-one, men sådana här slag brukar jag nästan aldrig sätta, det är kanske någon wedge från 50–100 meter och max en gång per år.

Gävlegolfaren är inte direkt nöjd med spelet hittills i Tyskland men ligger ändå på 18:e plats – det säger en del om att han har höjt nivån jämfört med tidigare i år.

På dagens avslutande runda går han i samma boll som engelske världsstjärnan Lee Westwood och australiensaren Rodney Pampling som normalt spelar på PGA-touren.

Mer läsning

Annons