Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Oja nära seger på Skandiatouren

Erik Oja var på god väg att fixa en av sitt 18-åriga livs näst största segrar efter det han för tre år sedan vann riksfinalen för 15-åringar på dåvarande hemmabanan Högbo. Nu tävlar sedan ett par månader Erik för Gävle och tilltvingade sig särspel mot meriterade Max Pherson när Skandia Tour i veckan gästade Hagge i Ludvika.

Annons

Tyvärr tvingades dock Erik ge sig på det tredje särspelshålet.

– Efter att vi hade gjort varsin par på de två första särspelshålen, slog jag min driver lite snett på tredje hålet och hamnade bakom ett träd. Därifrån fick jag nöja mig med bogey, medan Max gjorde par och vann.

Totalt gick de två kombattanterna ett slag under banans par, utmärkta prestationer. Erik inledde med 69, två under par, varefter han gjorde 73 slag på andra ronden för att avsluta med 71. På sista varvet såg Erik ut att kunna greja det.

– Då var jag tre slag under par efter tio hål och hade lite övertag. Vi spelade ihop, Max och jag, så det kom in lite nerver i spelet. Vi gjorde för övrigt båda birdie på sista hålet för att få särspel.

Både Erik och hans överman var egentligen kvalificerade för elitdivisionen i skånska Vasatorp men valde närbelägna Hagge, eftersom även den tävlingen spelades över 54 hål.

Nu stundar närmast DM i Söderhamn, som spelas över 36 hål i dag. Sen kanske det blir spel i elitserien för Gävle om ett par veckor?

– Tyvärr inte. Jag blev inte uttagen till truppen. Daniel Jennevret är ensam junior i laget. Man föredrog mer rutinerade spelare när det handlar om elitserien.

På tal om juniorer spelade även Eriks klubbkamrat Jonte Bengtsson utmärkt i Hagge och knep fjärde plats, medan Erik Andersson från Högbo blev tia. Den senare hade 69 slag under mellanronden, en tangering av tävlingens bästa enskilda rond.

På flicksidan gjorde Högbos Johanna Rosén utmärkt ifrån sig med sjunde plats. Hon var endast två slag från en topp-tre-placering.

Nära var också Cecilia Leijon-Fröjd från Hofors vid tävlingar i Leksand. Det fattades ett slag för henne från att bli tvåa och därmed avancera uppåt en division. I Leksand skötte sig även Högbos par Amelie Mogard och Emma Jacobsson utmärkt med placeringar bland de tio främsta.

Ytterligare ett gästrikeresultat värt att notera är att Sebastian Karlsson från Högbo blev fyra, endast tre slag från vinst, vid distriktsträffen i Hudiksvall.

Annons