Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färdigspelat för ärlig Hedblom

Ryggont, dimma och för många slag. Det blev ingen vidare tävling för Peter Hedblom på Europatouren i Dubai.
– Nej, det här var tråkigt. Framför allt var det första varvet som förstörde, suckar Gävlegolfaren.

Annons

På grund av dimma fick Peter Hedblom spela sin andra runda först i går, lördag. Och den andra blev också den sista.

För trots att resultatet var lite bättre (ett över par) jämfört med torsdagens tre över, räckte det inte för att klara cutten (kvalgränsen).

– Nej, det gjorde inte det. Men jag tycker ändå att förutsättningarna fanns där eftersom jag inte behövde åka ut och spela i fredags fick jag en extra dags vila för min rygg.

Och dagen började också riktigt bra med birdie på både hål ett och fyra – och Peter var två under redan då. Men sedan blev det bogey på både femman och sexan och när det sedan även blev en bogey på nian var dagen förstörd.

Och Hedblom hade en hel del oflyt också.

– På femman hade jag birdieputt, men när jag går fram till bollen och sätter ned puttern i marken rörde sig bollen utan att jag var på den. Det var ingen som såg det, men det var bara att erkänna direkt och säga till att bollen hade kommit i rörelse. Så det blev ett slags plikt där, suckar Hedblom.

Det betydde bogey i stället för birdie och inte gick det bättre på hålet efteråt. Då lyckades Hedblom ”plugga” fast bollen i en bunkerkant och han kunde bara slå loss bollen för att sedan ta sig upp på green.

När Hedblom sedan gjorde bogey på nian också var dagen förstörd.

– Ja, det kändes lite så. Det är de nio första som är svårast på den här banan och hade jag kunnat gå fyra, fem under par på första nio och kanske på par resten så hade jag varit i kapp och med.

Men något mer spel blir det inte för Peter i tävlingen. 73 slag i går betydde fyra slag över par och totalt en 101:a plats. Nu åker Hedblom hem till Gävle och blir hemma i en vecka innan han åker till Malaysia för att förbereda sig för spel på samma bana som han vann på 2007.

Henrik Stenson får en tuff avslutningsdag på Europatourtävlingen i Dubai.

Svensken var en av många spelare som inte hann klart lördagens tredje runda på grund av problemen med dimma och måste nu genomföra en och en halv runda på söndagen. På de tio hål Stenson faktiskt hann med tappade han dessutom två slag och föll från delad andraplats till delad nia – sex slag bakom irländske stortalangen Rory McIlroy som gick motsatt väg.

Mer läsning

Annons