Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem över par för Hedblom: ”Synd, jag behöver göra rundor”

Det slutade med besvikelse för Peter Hedblom i Joburg Open. Gävlegolfaren missade cutten efter fem över par under andra rundan.

– Lite synd, efter första dan kändes det ju så positivt, säger han.

Annons

På grund av åska fick fredagens andra runda avbrytas och den färdigspelades först i går. Hedblom hade spelat fem hål innan avbrottet och tappat från fem slag under par från förstarundan till fyra under.

När spelet återupptogs tidigt i går morse gjorde han en birdie direkt – men på hål tio började bekymren. En dubbelbogey, trots att utslaget låg mitt i fairway.

– En dålig chip och treputt, suckar Hedblom, som därefter radade upp bogeys på hål 12, 13 och 15.

Fem över par på rundan och par totalt räckte inte långt. Gävlegolfaren landade på 122:a plats i Joburg Open och har nu missat kvalgränsen i de två tävlingar han spelat efter comebacken.

– Jag behöver göra rundor, så det är synd att jag bara har fått fyra stycken. Fem över par är jäkligt dåligt, men jag känner mig fortfarande ringrostig på vissa typer av slag. Särskilt halva slag, när man måste ha känsla. Fulla slag går riktigt bra, säger Hedblom.

Första rundan i Joburg Open tar han dock med sig. Fem slag under par gav känslan att han var tillbaka på allvar.

Nu är han ledig en vecka och åker hem till Gävle för lite inomhusträning. Därefter väntar ökenturnén med tre tävlingar i Förenade Arabemiraten och Qatar.

– Det är då Europatouren börjar på riktigt, säger Hedblom.

Mer läsning

Annons