Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin inledning av Hedblom i Qatar

Peter Hedblom fick en bra inledning på Qatar Masters. Gävlegolfaren gick ut tidigt på morgonen och rullade i fem birdies på de nio första hålen. På de sista nio gick det sedan lite sämre och efter en bogey och åtta raka par parkerar han på tre under par och en delad 15:e plats efter torsdagens spel.

Annons

Peter Hedblom hade inför Europatourtävlingen i Qatar jobbat mycket med utslagen som spökat under säsongsupptakten. Förra helgen i Abu Dhabi missade han cutten, till stor del på grund av att fler utslag hamnade i ruffen än på fairway.

Under torsdagen i Qatar lyckades han med att slipa driverstatistiken något och låg på rätt sida om ruffen på sju av14 hål.

– Jag slog mycket bättre drives idag och sen är den här banan lite snällare med. Det betyder att man kan chansa lite mer med utslagen och sen attackera flaggorna lite mer, säger Hedblom.

Något Peter till en början gjorde med framgång. Efter att ha inlett med birdie på det första hålet och en bogey på det tredje slog Hedblom till med ytterligare tre birdies innan det var dags för det 584 meter långa niondehålet.

Även där – på monsterhålet – rullade Hedblom i en birdie och gav sig själv ett utmärkt läge inför färden in mot klubbhuset. Men då slutade plötsligt puttarna att falla i. Efter en bogey på det tionde hålet blev det åtta raka par in mot mål och en slutgiltig score på tre under par.

– Ja det var lite som att förtrollningen bröts där på tionde. Jag spelade lite sämre men efter den bogeyn så rullade puttarna inte i som de gjorde på första nio.

Resultatet som trots den fina inledningen med mersmak, får ses som en framgång betyder att Gävlesonen återfinns på en delad 15:e plats inför fredagen.

Hedblom går ut 11.45 lokal tid, betydligt senare än under torsdagen. Det betyder mer blåst och sämre förhållanden, något som skulle kunna ställa till det.

– Ja, det blir lite mer svårspelat på eftermiddagen men samtidigt brukar jag gilla när det blåser lite. Kan jag bara fortsätta slå järnslagen bra så ska jag nog kunna göra en liknande runda och hänga på toppen, säger Hedblom.

Leder tävlingen gör Henrik Stenson på sex under par, tillsammans med skotten Andrew Coltart och spanjoren Miguel Angel Jiménez.

Annons