Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsvall angav tonen – Högbo leder serien

Högbos herrlag tog grepp om händelserna när första omgången i golfens division ett avgjordes i Hudiksvall. Högbo leder sammandraget med fem slag och kan på allvar ställa in siktet mot elitserien. – Våra grabbar har skött sig utmärkt, konstaterar coachen Roger Andersson. Men det är hårt i täten och endast sju slag skiljer mellan de tre främsta.

Annons

Högbos spelande tränare Mikael Söderlund är optimist inför nästa omgång:

– Vi springer hem med det här i Umeå!

Försprånget till tvåan Upsala GK grundlades främst i bästbollen, där Fredrik Forsvall i par med unge Jesper Sandegård hade 63 slag, vilket kompletterades med Gustaf Sjögrens och Mikael Söderlunds 66.

I det avslutande singelspelet hade Fredrik Forsvall det lägsta resultatet, 70 slag, vilket är ett under banans par.

Den avgörande omgången spelas 18–19 juli i Umeå.

Hofors hamnade på efterkälken i foursome men gjorde mycket bra ifrån sig i bästbollarna (Niklas Sjöberg och Per Lif vann på 62 slag) för att sedan spela sämre i singlarna.

– Det blev inte särskilt bra på lördagen, konstaterar coachen ”Nutte Sjöberg”.

Hofors på sjunde plats i tabellen har 23 slag upp till Högbo och får passa sig för de lag som kommer bakifrån om man vill greja nytt kontrakt.

Gävles damer, även de i ettan, ligger liksom Högbo utmärkt till inför andra serieomgången. Den första spelades i Boden, där många lag söderifrån hade det svårt på greenerna.

– Det var inte lättputtat. Men jag tycker att våra tjejer skötte sig bra överlag, berättar coachen Niklas Lindström. Det var ingen som föll ur ramen och vi är endast två slag efter Bollnäs. Damserien spelar nästa omgång i Bollnäs och då är chanserna goda att Madde Hedblom gör come back och ger stadga åt den unga truppen.

– Bollnäs har sin stjärna i Pernilla Lindberg, som gick på par i singelspelet. Med henne som anförare får Bollnäs anses som favorit på sin hemmabana, konstaterar Niklas.

Även Högbos damer skötte sig bra och ligger tvåa i division 2 efter första omgången, som spelades i Timrå. Men här är avståndet till ledande Timrå närmast astronomiskt – 93 slag skiljer inför returen.

– Timrå har ett par tjejer som spelar i högre sammanhang och håller en annan standard, fastslår Högbos coach Lena Peterson.

Den som stack ut ur Högbokvartetten var Johanna Rosén, som gick sin singel på utmärkta 75 slag och uppenbarligen har lagt någon tum till sin längd som golfspelare i sommar. Johanna blev tvåa i singelspelet efter Timrås Åsa Gottmo.

Arvidsjaur är spelplats för nästa omgång.

Älvkarleby i division tre hamnade på efterkälken vid sammandragningen i Grönlund. Laget ligger fyra, 20 slag bakom ledande Grönlund.

– Det blir tuffa tag att nå ifatt i nästa omgång, fastslår spelande coachen Micke Eriksson. Vi gjorde alldeles för dåliga resultat i singelspelet för att kunna konkurrera på allvar.

Nästa omgång spelas i Kåbo.

FOTNOT: Gästriklands enda lag i golfens elitserie är Gävle GK:s herrar. Elitserien gäller samtidigt som lag-SM och spelas den 16–19 juli i Finspång.

Mer läsning

Annons