Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlejunioren Nyholm klättrade som en raket på Skandia Tour

/

Pontus Nyholm från Gävle hade den lägsta enskilda ronden vid Skandia Tours elitserie i golf i Ystad. Dessutom gjorde Högbos pojkar och Gävles flickor stor succé vid den regionala serien i Örbyhus.

Annons

Det var i koncentrat det bästa Gästriklands klubbar åstadkom när Skandia Tour avslutade årets seriespel för svenska juniorer.

Pontus Nyholm samt Högbos Oliver Lilliedahl var distriktets representanter vid elitserien i Ystad. Båda startade 54-hålstävlingen mindre bra. Oliver genom att skjuta 79 och Pontus 80 slag. Men medan den senare på andra varvet återgick till sin normala spelstandard med en 73:a, ett över banans par, fortsatte Oliver med 82 slag och lyckades inte avancera till slutronden.

Det gjorde däremot Pontus – och väl där visade han sin klass! 68 slag förde honom med raketfart uppåt i resultatlistan till sjunde plats; före sig hade han två finländare och en norrman som normalt inte spelar Skandia Tour. Han var alltså tredje svensk i finalfältet och avslutade en säsong som varit märkligt fri från misslyckanden.

Men så ståtar också Pontus med en av de allra bästa placeringarna i juniorernas rankinglista säsongen 2015. Något att ha med sig under vinterns träning inför nästa sommar – för att inte tala om de ytterligare tre år 17-åringen från Gävle har kvar som junior!

Året äldre klubbkamraten Joacim Åhlund deltog inte denna finalhelg men har i stort sett samma förutsättningar som Pontus inför kommande, spännande säsonger. Båda var dessutom med om att spela upp Gävle GK till en plats i nästa års lag-SM i golf i Barsebäck.

Den regionala serien i Örbyhus hade lockat många av de bästa, yngre talangerna från våra lokala klubbar. Och de dominerade:

• Högbo knep fyra placeringar bland de tio främsta bland pojkarna med Rasmus Ottnargård på tredje plats. Sju gästrikar bland de tolv främsta.

• Gävles flickor tog placeringarna 1-3-5 och där stod Alice Rindestig i särklass.

Inför nästa säsong kommer både Rasmus och Alice att flyttas upp till riksserien.

I Öjestrand utanför Sundsvall knep dessutom Gävles Signe Sjöström andra plats, också det i den regionala serien.

Mer läsning

Annons