Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glädjande besked för Hedblom

Peter Hedblom fick positiva besked hos läkaren i går.

Smärtorna efter axeloperationen tyder inte på att något har gått fel.

– Jäkligt skönt, säger Gävlegolfaren.

Annons

Vi har skrivit förut om Peter Hedbloms axlar som – i alla fall den högra – inte blivit bra trots operationerna. Något oroad åkte han till Sofiahemmet i Stockholm i går för att få svar på varför det fortfarande gör så förbaskat ont.

Björn Engström, som utförde ingreppen, kom dock med lugnande besked.

– Det var inget konstigt, det blir bara så här ibland när musklerna växer ihop lite huller om buller. Det var ungefär så han förklarade det, berättar Hedblom, som hoppade av Europatouren i april för att en gång för alla bli kvitt de långvariga axelproblemen.

Det var i högeraxeln det största ingreppet gjordes, därför är det inget märkligt att det är just i den han känner svåra smärtor när han böjer armen i ytterläge. Den vänstra är redan på god väg att bli hundraprocentig.

När Hedblom kan vara tillbaka på golfbanan igen kunde läkaren inte svara på, men inom kort hoppas han kunna träna ordentligt.

– Ibland går det snabbare och ibland tar det längre tid. Det dröjer säkert två och en halv vecka till innan jag kan slå golfslag, säger 41-åringen.

– Men han hade goda förhoppningar att jag ska bli bra i axlarna. Det känns jäkligt skönt, för hur det än är så blir man rädd och undrar om det ska bli något strul.

Hedblom konstaterar att han trots allt kommer att ha god tid på sig att förbereda sig inför nästa säsong på Europatouren, dit han har en friplats eftersom han fått ett så kallat medical exemption.

Förutom fortsatt rehabträning och stretchning ska Gävlegolfaren sätta igång med hårdträning i den gren han haft som svårast de senaste säsongerna – puttningen.

– Nu kan jag lägga all fokus på det, och det ska bli spännande att se vad det ger för resultat.

Mer läsning

Annons