Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig nypremiär för Jennevret och Oja

/
  • Nu är snart Daniel Jennevret (t v) och Erik Oja på grönbete igen. Den här bilden är hämtad från 18:e hålet i Dubai, när de förra året var där på läger med OS-aspiranterna.

Efter ett uppehåll på flera månader är det nu åter dags för Högboparet Daniel Jennevret och Erik Oja att börja tävla igen.
De gör det med början på fredag i spanska Lumine, där de gjorde årspremiär även i fjol. Och sen rullar det på i häftig fart med fyra tävlingar i Nordea Tours vinterserie på spansk mark.

Annons

De två Högbospelarna har haft skilda upplägg inför debuten:

Daniel har tränat drygt två veckor på banor utanför Alicante i Spanien.

Erik besökte sin gamla skola i Arizona, där han tränade med det nuvarande skollaget.

Båda känner optimism inför återstarten:

– Jag är bra förberedd men vet att jag behöver förbättra mig i alla delar av spelet om jag ska kunna ta det slutliga steget upp dit jag vill vara, säger Daniel. Det gäller inte minst den mentala delen, att våga satsa och inte spela alltför mycket på säkerhet.

– För min del ser jag fram emot att på tävling få testa det man tränat på och som man tycker har fungerat bra. Det blir andra sommaren som pro och vi båda vill väldigt gärna ta nästa kliv upp mot eliten, framhåller Erik.

Efter två tävlingar i Lumine på Nordea Tour gästas Europatourbanan i Catalunya, där Ecco Tour – den danska motsvarigheten till Nordea Tour – gör sin första tävling. Just på den banan vann Daniel förra året efter att ha gått tretton slag under par.

Både Daniel och Erik åker i april till thailändska Black Mountain, också Nordea Tour, varifrån Daniel har goda minnen efter andra plats förra året. Före Thailand har de dock en samling med golfförbundets OS-aspiranter (2020) i Halmstad. Därefter rullar det på i såväl Nordea som Ecco Tour med tävlingar praktiskt taget varje vecka.

– Det blir spännande att komma igång på nytt, intygar både Danne och Erik.

Mer läsning

Annons