Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig VM-start av Jennevret i Japan

Daniel Jennevret fick en strålande start när pojk-VM i golf (18 år och yngre) inleddes i Japan på onsdagen. Gävlejunioren gick runt banan på 68 slag, tre under par, och är endast ett slag efter den individuelle ledaren, landsmannen Pontus Widegren. Sverige leder lagtävlingen med ett slag före Danmark och Argentina.

Annons

Tävlingen spelas på Chukoy Golf Club Ishino Course i Toyota City, där såväl Pontus som Daniel var med om att vinna för ett år sedan vid samma tid. Huvudtävlingen går mellan de olika nationerna, som är 16 till antalet.

– Det var verkligen en bra dag på jobbet, rapporterar Hempa Lundqvist hem från Japan. Vi spelade tillsammans med Nya Zeeland på en bana i suverän kondition.

Hempa, tränare i Gävle men även ansvarig för pojk- och juniorlandslagen när det gäller den tekniska biten, framhåller att Sverige kan visa ännu mer under de tre ronder som återstår:

– Visst var öppningen bra med sju under par, men vi upplever alla att det finns ännu mer att hämta.

De senaste åren har Norge varit Sveriges huvudmotståndare i pojk-VM. Men Norges öppning i går var mindre bra. Avståndet till Sverige är inte mindre än sju slag. Av fyra spelare i respektive lag räknas de tre bästa resultaten per dag. Övriga svenskar var Pontus Gad och Niclas Carlsson, som hade 71 och 75 slag. Pontus Gad var två över par efter nio hål men kämpade sig tillbaka till banans par, vilket alltså räckte för att Sverige skulle ta ledningen.

Bland 64 spelare i de olika nationerna tävlade elva i pojk-VM även förra året. Pontus Widegren och Daniel Jennevret var alltså framgångsrikast av dessa under första dagens spel.

Gävlespelaren ligger delad tvåa individuellt med bland annat USA:s Bud Cauley och har norske favoriten Anders Kristiansen – som av många räknas som världens bäste junior – ett slag efter sig.

Danne inledde med att gå de första nio hålen ett under par och utökade till tre innan rondens slut.

– Men jag hade många fler puttar som var ytterst nära att ramla i, hälsar Danne hem till Sverige, Gävle och Sandviken. Det känns otroligt bra inför fortsättningen.

Sverige i ledningen har 206 slag, Danmark och Argentina 207. Sen är det ett hopp till Nya Zeeland och USA som har 211, England 212 och Norge 213.

– Vi spelar aggressivt men med kontroll, säger den individuelle ledaren Pontus Widegren i en rapport till golf.se. På den här banan gäller det dessutom att ha koll på var man lägger bollen på de ondulerade greenerna.

Annons