Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom bäst på slutrundan i Spanien

Med en minst sagt imponerande sista tävlingsdag så klättrade Peter Hedblom till en slutgiltig tiondeplats på Volvo Masters. Det gjorde han tack vare fyra under par - 67 slag - på sista rundan.

Annons

Efter att den tredje rundan spelats klart på söndagsmorgonen så befann sig Peter Hedblom på en delad 22:a plats efter att ha avslutat den uppskjutna rundan med en birdie och bogey.

Bättre gick det då under slutrundan där Hedblom inledde med två parhål innan han för andra gången under tävlingen slog ett slag under par på Valderramabanans tredje hål som är ett par tre, 179 meter.

Efter en bogey på det sjunde hålet och en birdie på hålet efter så kom han in med ett under par efter halva rundan. Men det var under sluthalvan av rundan som det hände grejer. Endast på två hål av nio gick han på par.

Det började med två raka birdie på hål tio och elva, fortsatte med en bogey på trettonde som följdes upp av en ny birdie på hålet efter. På hål 16 kom ytterligare en birdie innan det på hål 17 blev en bogey.

Inför det sista hålet låg Hedblom på tre under par och det som väntade var det hålet han haft störst problem med under tävlingen. Under andra rundan slog han en dubbelbogey på hål 18 och på runda tre kom en bogey.

Men nu verkade slagen sitta på det 415 meter långa par 4–hålet. Med tre slag på hålet så lyckades han avsluta den sista rundan på –4. Det var tre slag bättre än den näst bästa rundan som kom under dag tre. Totalscoren blev till slut 284, precis lika många som banans par.

För bedriften så blev Hedblom 85 000 euro (ca. 830 000 kronor) rikare. Trots att Robert Karlsson "bara" fick 38 000 euro för sin 32:a plats i Volvo Masters så blev han ändå historisk. Karlsson höll nämligen undan för britten Lee Westwood i penningligan (Order of merrit) och blev med det den första svenske herrspelaren att vinna Europatourens penningliga.

Mer läsning

Annons