Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom blåst på topplacering

Peter Hedbloms chanser till en topplacering försvann i snålblåsten.
– Lite synd nu när jag spelar bättre, säger Hedblom som är delad 62:a inför dagens slutrunda i Irish Open på Europatouren.

Annons

Golf är inte alltid rättvist.

Peter Hedblom gjorde en kanonrunda i fredags och gick på par trots att det blåste i det närmaste stormvindar på County Louth Golf Club i Baltray.

Det var bara det att den halva av startfältet som spelade på eftermiddagen gjorde det under betydligt lindrigare förhållanden.

– Det var helt sjukt. På ett hål där jag använde driver och spoon och inte nådde fram till green slog de som spelade på eftermiddagen driver och sandwedge, säger Hedblom.

Så den 22:a plats Gävlegolfaren hade när han spelat färdigt andrarundan räckte precis på slaget till klarad kvalgräns när hela fältet kommit in till klubbhuset.

Under gårdagens tredjerunda fortsatte blåsten att spela spratt och bara sju spelare gick under par. Hedblom hann spela två hål innan tävlingen avbröts i fem timmar – och gjorde bogeys på båda de hålen.

– Jag fick börja på tian och de sista hålen är betydligt svårare än de första nio. Det hade varit bättre att spela från första tee i den här blåsten, säger Hedblom.

När spelet återupptogs blev det dubbelbogey på hans fjärde hål och sedan ytterligare två bogeys innan Hedblom avslutade med nio par och en birdie. 77-rundan innebär att han är ett över par totalt med den rimliga förhoppningen om att kunna sluta i alla fall topp 40 i tävlingen.

Mer läsning

Annons