Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom blickar mot en comeback

Axlarna är fortfarande inte helt bra – men Peter Hedblom är positiv och hoppas på comeback på Europatouren redan i första tävlingen 2012.
– Jag åker ner till Dubai nu för ett sista test och tar ett beslut före jul, säger Gävlegolfaren.

Annons

Det har gått lite upp och ner i rehabiliteringen för Hedblom, som opererade sin högra axel i april och den vänstra i slutet av maj.

– Framför allt har det gått jäkligt långsamt, säger 41-åringen, som varit hemma i Gävle sedan förra måndagen efter två veckors träningsläger i Florida.

Men nu ser en comeback ändå ut att vara nära förestående. Under vistelsen i USA gick han fem rundor på olika banor och kände visserligen smärta, men ändå mindre än innan operationerna.

– Det är det jag är nöjd med nu, att beslutet att operera var helt rätt. Och jag kommer att bli helt hundra, säger Hedblom.

– Det enda nu är när jag slår med de längre klubborna, då känns det lite grann. Men det viktigaste är att det inte längre gör ont i högeraxeln i samband med bollträffen.

I morgon tar han med sig hela familjen till Dubai för en vistelse som sträcker sig över julhelgen. Där kommer han att testa axlarna ännu mer med spel ute på bana, och får han positiva besked kommer han att spela Africa Open i Sydafrika den 5–8 januari.

– Det blir annorlunda att komma ut på bana. När man står på rangen hinner man bli varm i axlarna medan det kan bli fem minuter mellan slagen när man är ute på banan, och då stelnar man till mer. Förhoppningsvis kommer jag att känna mig redo, säger Hedblom.

Hans skadeproblem berodde delvis på en överrörlighet i axlarna. Det har han tränat bort på ett gym i Gävle fem, sex gånger i veckan. Även fortsättningsvis måste han lägga ner en hel del tid på styrketräningen.

– Jag har verkligen byggt upp styrkan i axlarna och skulderbladen. Det enda negativa är att jag är rejält mycket stelare, vilket också stör när jag slår med de långa klubborna. Men det var ju något jag var tvungen att göra.

Svingen verkar i alla fall inte ha blivit lidande av det långa uppehållet. Av de fem rundorna i USA gick han fyra på par, varav en kom i ett möte med världsettan på damsidan, Yani Tseng, som har samma tränare som Hedblom, Gary Gilchrist.

– Det var kul att spela med henne – men det var inte roligt att få stryk, säger Hedblom, som fick se Tseng skjuta tre under par.

– Men jag skyllde på att det var min tredje runda på åtta månader, så nästa gång vinner jag... Det som var roligt var också att tränaren och min pappa sa att de aldrig sett mig svinga så bra som nu, och det är ju positivt i alla fall.

Senast han spelade en Europatourtävling var i början av april – nu dröjer det inte länge förrän Peter Hedblom återigen slåss mot världseliten igen.

Mer läsning

Annons