Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom borta – men Gonzales har seger i blicken

Peter Hedblom lyckades inte hämta in tillräckligt många placeringar i gårdagens andra runda av SAS Masters och det blir inget fortsatt spel på Barsebäck.
– Det känns jävligt tungt, SAS Masters har ju varit en av säsongens höjdpunkter med mycket folk och härlig stämning så man vill ju vara med och lira, säger Hedblom besviket.

Annons

Peter Hedblom inledde gårdagens runda på Barsebäck med en bogey och såg ut att fortsätta i samma stil som under torsdagens första runda. Då blev det sju bogeys, fem slag över par och en delad 122:a plats.

– I torsdags var inget bra. Puttningen fungerade inte, järnslagen fungerade inte, ja det var inget som fungerade, säger han själv om den inledande rundan.

Efter den inledande bogeyn i gårdagens andra kom två till bogeys och en birdie på de åtta första hålen för Hedblom som verkligen behövde plocka placeringar för att ha någon chans att få spela vidare.

– Jag trodde innan rundan att jag skulle behöva slå tre under par för att ta mig vidare.

När Hedblom hade spelat klart åttonde hålet avbröt man spelet, mörka moln och åska hade letat sig in över Barsebäck.

– Jag hade lite flyt. När det blev avbrott fick jag gå in och slå lite på rangen och då hittade jag tillbaka till lite bättre spel och det kändes bättre.

Och avbrottet verkade ha gjort susen för Hedblom. Efter avbrottet gjorde han tre birdies och även puttningen verkade fungera bättre. I går gjorde han tvåputtar på 14 hål och i dag blev det bara hälften så många tvåputtar.

Efter 16 spelade hål låg Hedblom på två slag under par och hade en liten möjlighet att klara kvalgränsen. Men tyvärr gick inte birdiechipen i på 17:e hålet och efter ett dåligt andra slag på sista hålet blev det ännu en bogey och Hedblom slutade på totalt fyra slag över par.

– Det känns tungt, förra veckan missade jag cutten med ett slag och den här veckan med två och de här två tävlingarna har ju varit årets höjdpunkter, säger Hedblom

För Hedblom väntar nu tre veckors semester och det blir inget golfspel på ett bra tag.

– Nä, det blir absolut inga klubbor på en vecka. Jag ska ställa in dem i nåt skåp och slänga bort nyckeln tror jag, säger Hedblom.

22 av 39 svenskar klarade kvalgränsen och tog sig vidare. Bäst till ligger Martin Erlandsson från Bunkeflostrand på sex slag under par och en delad tredjeplats.

– Jag fick en kick av att se Tom Watson i British open. Jag tror att jag kommer att spela min bästa golf om fem år. Men jag hoppas förstås att vara en vinnare redan på söndag, säger Martin Erlandsson till TT.

Leder tävlingen gör Argentinaren Ricardo Gonzalez på tio slag under par.

Mer läsning

Annons