Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom fick avbryta tredje rundan

Peter Hedblom hann till det tionde hålet på Valderramabanan, Spanien innan han var tvungen att bryta igen. Efter att ha fått avbrutit runda två på grund av regn så bröts i går runda tre på grund av mörker. Peter har via en bogey tappat till en delad 24:e plats.

Annons

Schemat på golftävlingen Volvo Masters på Valderrama i Cadiz har fått stora ändringar. Allting började med att regnet började falla under fredagen och tävlingen blev tvungen att skjutas upp. Den andra rundan spelades sedan klart och sedan startade den tredje rundan. Som alltså senare fick avbrytas när det blev för mörkt. Den avslutande delen av den tredje rundan kommer att spelas klart på söndagsmorgonen och därefter hoppas arrangörerna på att kunna starta den fjärde och sista rundan.
Peter Hedblom startade med att gå på par den första rundan. Han följde sedan upp det med tre över par och efter tio hål på den tredje rundan så ligger han nu på fyra slag över par. Det började bra när han efter tre raka parhål slog en birdie på det fjärde. Men sen kom tre raka bogeys som förstörde lördagen. Han räddade dock upp det lite genom att slå en birdie på det nionde hålet.
När han nu avslutar sin tredje runda så gör han det på de avslutande åtta hålen där han under den andra rundan slog tre birdies, två bogeys och två dubbelbogeys.
I toppen håller sig hemmaspelaren Sergio Garcia tillsammans med danske Søren Kjeldsen på fem slag under par. Robert Karlsson som kan bli förste svensk att vinna penningligan (Order of merit) ligger illa till. Inte för att han själv spelar dåligt utan för att största hotet Lee Westwood spelar bra. Vinner britten måste Karlsson komma fyra för att behålla ledningen i penningligan. Karlsson ligger just nu delad 28:a, medan Westwood bara är ett slag från förstaplatsen.

Annons