Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom i delad ledning i Holland

Peter Hedblom har rivstartat på Europatouren i Holland.

Gävlegolfaren, som haft en svag säsong hittills i år, har chockat det övriga startfältet och är i delad ledning efter två dagars spel.

– Det är bara halvtid än, men visst är det roligt att vara i ledningen, säger Hedblom.

Annons

Efter att ha misslyckats fullständigt på Barsebäck i slutet av juli tog Peter Hedblom semester i tre veckor. Han tog med sig familjen i båten och åkte upp till Söderhamn för att hälsa på goda vänner.

– Skönt att få vila och koppla bort tankarna på golfen. För att vara mig så hade jag spelat väldigt mycket – tio tävlingar på tolv veckor – så det var nyttigt med ett avbrott, förklarar Hedblom.

Inför come backen på touren tränade han hemma på Gävle golfklubb under förra veckan. Fokus låg helt på närspel och puttning och resultatet ser vi nu.

Efter två dagars spel på Kennemer G&CC i Holland är Peter i delad ledning tillsammans med titelförsvararen Darren Clark från Nordirland.

Den duon är åtta slag under banans par och för Hedbloms del bjöd fredagen på en 66-runda (fyra under par) precis som i torsdags.

– Skönt att få göra några vettiga rundor, skrattar Peter när Sporten får tag i honom på mobilen.

Men han är trots delad ledning inte helt nöjd.

– Nja, alltså spelet har varit sådär, ingen världsklass direkt. Men jag har hållit ihop det bra och puttat bra.

För en gångs skull skulle man kunna säga, för det är närspelet som varit den stora boven i Hedbloms spel den här säsongen.

I går satte han nio enputtar, åtta tvåputtar och en direkt i kopp från foregreen. Totalt blev det sex birdies, två bogeys och resten par. Men Hedblom håller sig lugn i stormen (jo, det blåste ganska rejält i går).

– Det är mycket kvar av tävlingen och det är otroligt tajt. Men bättre att ligga i toppen än tre slag sämre, skrattar Hedblom.

 

Mer läsning

Annons