Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom: "Jag tänker spela i Malaysia"

/

Hur blir det med tävlingssatsningen under 2015, Peter Hedblom? Många golfintresserade ställer sig frågan.
– Jo tack, det blir säkert en och annan tävling i år också. Men den enda start jag har inbokad just nu är i Kuala Lumpur, Malaysia, som inleds den 5 februari.

Annons

Just i Malaysia vann Peter 2007 en av de tre segrar han tagit hem på Europatouren. Därför har han en stående inbjudan att komma till deras tävling.

I fjol spelade Peter Hedblom endast åtta gånger på Europatouren och det var inte tillräckligt många för att behålla tourkortet till denna säsong.

– Jag hade inte behörighet att spela fler tävlingar och de jag spelade gick väl inte riktigt som jag hade hoppats.

Som en del av förberedelserna inför Malaysia har Peter nyligen besökt och spelat åtskilliga varv i Dubai. Dessutom åkte han i går till USA och Palm Springs utanför Los Angeles för ytterligare ett par veckors intensiv träning i bra miljö.

– Jag kamperar ihop med att gäng andra golfare, bland annat förre Gävlespelaren Peter Grimfjord, och kommer inte bara att träna teknik utan framförallt spela mycket på de banor som finns där. Så litet som jag har kunnat spela de senaste åren har jag märkt att jag behöver vara mycket ute på banan, och helst tävla, för att få tillbaka känslan för spelet. Det märkte jag inte minst i fjol.

 Det var 2011 Peter Hedblom opererade båda sina axlar och därefter tvingades till nästan ett års rehabträning innan det kunde bli tal om spel igen. Men nu är han sitt vanliga, optimistiska jag igen och hoppas på lite flyt och bra spel i Malaysia.

– Det skulle kunna betyda att jag får inbjudningar till fler tävlingar på Europatouren.

Någon större lust att spela på den europeiska undertouren, Challenge Tour, har inte Peter.

– Då ligger det väl i så fall närmare till att spela någon tävling på Nordea Tour här hemma, även om prispengarna långt ifrån är desamma, menar Gästriklands golfare nummer ett genom tiderna.

 Sin största prischeck vann Peter 2009 i skotska Gleneagles med 2,7 miljoner kronor. Sin ekonomiskt framgångsrikaste säsong hade han 2008, då det ramlade in nära 7,5 miljoner. Totalt har det under årens lopp blivit mer än 50 miljoner kronor.

– Man undrar ju vart de pengarna har tagit vägen, skrattar Peter.

Mer läsning

Annons