Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom klarade cutten – men var långt efter

Peter Hedblom klarade cutten – men 76 slag på tredjerundan förstörde alla chanser till en topplacering i Singapore.
Därmed måste han troligen vinna i Hongkong nästa vecka för att ta sig till Europatourfinalen i Dubai.

Annons

Med minsta möjliga marginal klarade Gävlegolfaren kvalgränsen i Singapore Open, en tävling som avgörs på två olika banor – en lätt och en svår.

Hedblom inledde med 72 slag på The Serapong och noterade sedan en 67:a på The Tanjong. I går var han tillbaka på den tuffare Serapong och fick 76 slag efter sex bogeys och en birdie. Därmed ligger han 68:a och har bara fyra spelare bakom sig av de som får spela även i helgen.

– En väldigt jobbig runda. Jag hade svårt med hastigheterna på greenerna och puttade två meter för långt hela tiden. Synd, jag tycker ändå att jag har puttat bra de senaste veckorna, säger Hedblom.

Vid inte mindre än fem tillfällen behövde 40-åringen tre puttar för att få bollen i hål, vilket förstås är alldeles för mycket på den här nivån.

Hedblom ligger totalt på två slag över par och är 16 slag bakom ledaren Adam Scott, Australien. Det mesta han kan hoppas på nu är en plats bland de 50 bästa.

– Synd, det är ju mycket pengar i den här tävlingen, säger Hedblom, som hade chansen att ta sig upp bland de 60 främsta i Europatourens penningliga – de som får spela i Dubai – om han nått en topplacering i Singapore.

Nu behöver han förmodligen vinna eller bli tvåa i Hongkong i stället, Hedbloms sista tävling för säsongen om han inte kvalificerar sig till tourfinalen.

– Jag ska gå ut och göra ett bra sista varv och ta med mig det till Hongkong, säger Hedblom.

Mer läsning

Annons