Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom mot världens tre bästa

Peter Hedblom vill tillbaka till rampljuset – men det lär knappast bli verklighet i dag.
När Desert Classic i Dubai drar igång kommer golfvärldens blickar att vara riktade mot en unik treboll med världens just nu bästa spelare.

Annons

Hedblom slog ut på tionde tee klockan 04.10 i morse svensk tid.

Därmed borde han ha avverkat sin första runda i lagom tid för att kunna se Lee Westwood, Martin Kaymer och Tiger Woods pegga upp. Alltså ettan, tvåan och trean på världsrankingen i nämnd ordning.

Senast en vanlig Europatourtävling hade de tre främsta i världen i startfältet var 1994 när Greg Norman, Sir Nick Faldo och Bernhard Langer gjorde upp i Johnnie Walker Classic.

Och den här gången spelar alltså den merittyngda trion i samma boll under åtminstone de två första dagarna. Med den extra twisten att Kaymer kan gå förbi engelsmannen Westwood som världsetta om resultaten går hans väg.

Peter Hedblom gillar att arrangörerna tussade ihop trion.

– Det är lite häftigt. Jag tror till exempel aldrig att Tiger och Phil Mickelson (länge tvåa på rankingen) aldrig har gått i samma boll de två första dagarna, säger Gävlegolfaren, som stod på rangen i går när det plötsligt blev uppståndelse några meter bredvid honom.

– Jag tittade upp och ”just, fan, där står ju Tiger”. Alla stod bredvid och tittade. Även jag, det är få spelare man bli imponerade av när de slår till bollen, men Tiger är en av dem.

Den forne världsettan har vunnit två gånger i Dubai och även Westwood och Kaymer har bra facit i tävlingen med varsin andraplacering som bäst.

Peter Hedblom trivs också bra i Dubai. Han blev sexa i tävlingen 2008 och i fjol hade han häng på en topplacering strax före halvtid innan han avslutade andra rundan med tre raka bogeys och tappade till en slutlig 38:e plats.

Formen är dock tveksam, en 52:a plats i säsongspremiären följdes upp med missad kvalgräns i Qatar senast.

Mer läsning

Annons