Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom nöjd trots ett över par

Spelarna i Scottish Open på Loch Lomond-banan i Glasgow avverkade i går sin tredje runda. Gävlegolfaren Peter Hedblom gick på ett över par och ligger på 31:a plats inför den avslutande rundan i dag. – Jag tycker att spelet känns fortsatt bra ändå. Puttningen känns bra mycket bättre än tidigare tävlingar, men det blir problem när man missar green efter fel klubbval.

Annons

Hedblom var dock inte den enda som hade problem. Ett blåsigt väder ställde till det för de flesta.

Exempelvis gick Angel Cabrera, ledaren inför tredje rundan, banan på hela sju över par och tappade rejält. Men trots de tuffare förhållandena fick Peter Hedblom en bra start.

– Jag var två under par efter sex hål. Sedan gör jag bogey på sjuan och får jobba hårt hela vägen in mot 18:e, säger Peter Hedblom.

Ett under par på de första nio hålen följdes upp med tre bogeys och en birde på de sista nio, och totalt ett över par för dagen.

– Det blåste jäkligt mycket idag och det är lurigt. Det handlar om att välja rätt klubba. Efter bogeyn på tian hamnar jag kort i bunkern på tolvan, samma ställe som Cabrera när han gjorde trippelbogey. Det blev en bogey för mig där också.

I morgon spelas den avslutande rundan, och det med en helt ny ledarboll. Förutom Angel Cabrero tappade även tvåan, irländaren Damien McGrane, och trean, dansken Thomas Björn, rejält med mark efter höga scorer. De stora omkastningarna i resultatlistan ger Peter Hedblom hopp inför fjärde rundan.

– Gör jag en bra runda är jag fortfarande med. Jag gick ett över par i dag, men tappade ändå bara några få placeringar. En låg score på sista rundan och jag kan avancera rejält.

Annons