Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom siktar på nystart i Sydafrika nästa år

Gävlegolfaren Peter Hedblom gör framsteg i rehabiliteringen efter sina axeloperationer.

Men något spel redan i höst blir det inte.

– Nej, de chanserna är mycket små. Nu siktar jag på att börja om i januari 2012, säger Hedblom.

Annons

Det var i våras som Peter Hedblom tvingades operera båda sina axlar. Han hade länge förhoppningar om att kunna vara tillbaka och spela någon tävling i november, men så blir det inte.

Däremot gör han framsteg i träningen – och börjar känna sig alltmer återställd.

– De senaste tre veckorna har jag tränat mycket närspel, chippar, men har inte slagit längre än 60-metersslag. Men det känns bra mycket bättre nu än det gjorde för bara en månad sedan, berättar Hedblom.

Den högra axeln, som han haft allra mest bekymmer med, är i praktiken helt återställd.

– Ja, den känner jag bara av i extrema ytterlägen. Däremot har jag lite känningar i vänster axel, den som jag egentligen inte tyckt att det varit några problem med.

På tisdag i nästa vecka ska Hedblom träffa sin sjukgymnast och då gå på med lite tuffare styrketräning för att se hur kroppen reagerar på det.

– Jag har ju regelbunden kontakt med min naprapat här i Gävle, Lars Wikström, men nu ska vi se om jag tål lite mer påfrestningar.

Peter Hedblom menar att han snart måste våga gå på och börja slå fler och längre slag för att inte tiden ska rinna ifrån honom.

– Man är lite rädd för att gå på, men jag måste våga ta det steget och jag hoppas att jag inom två veckor ska kunna börja slå ordentligt.

Men något spel den här säsongen känns inte aktuellt.

– Nej, det är inte många procents chans till det. Men nu har programmet för nästa års Europatour precis kommit och det är bra att nästa säsong börjar i januari 2012 och inte redan under hösten, som det har varit.

– Det börjar med två tävlingar i Sydafrika och det kan bli aktuellt om allt går som det ska, säger Peter Hedblom.

Mer läsning

Annons