Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom skärpte till spelet sista dagen

Efter lördagens katastrofrunda med sju över par, tog sig Peter Hedblom samman i sista rundan i Europatourtävlingen i engelska Ash i Kent och tog sig runt på 73 slag, ett över par. Men totalt räckte det inte bättre än till en delad 65:e plats. – Jag är inne i en svacka, konstaterade Hedblom.

Annons

Det som började så bra med en delad femteplats efter första rundan, förstördes av en katastrofal tredje runda. En runda som satte prägel på hela tävlingen.

– Det kändes jättebra de två första rundorna, sedan vet jag inte vad som hände, suckade Hedblom.

Den tredje rundan gick han runt på katastrofala sju över par och rasade rejält i placeringarna. Men lite heder räddade han i den avslutande ronden där han hamnade på 73 slag, ett över par.

– Det är bara att glömma detta och köra på, sa Hedblom som precis hade landat i Skottland när sporten fick tag i honom under gårdagen. Där ska han tävla i Scottish Open som startar på torsdag – och där finns fortfarande chansen på en biljett till British Open kvar.

– Men tar jag den inte nu har jag sista chansen i nästa tävling också, sa Hedblom.

I gårdagens avslutande tävling, European Open, blev Hedbloms totala placering delad 65:a efter 293 slag och fem över par.

Bästa svenskar var Peter Hanson och Robert Karlsson som slutade på delad sjätteplats. De båda svenskarna spelade upp sig från en delad tionde respektive 22:a plats och slutade totalt sex under par. Michael Jonzon låg på fjärde plats inför söndagens spel men 77 slag förde ner honom till delad fjortonde. Vann tävlingen gjorde engelsmannen Ross Fisher överlägset, med totalt 20 under par var han sju slag bättre än tvåan spanjoren Sergio Garcia.

Mer läsning

Annons