Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom spelade upp sig rejält

Peter Hedblom svarade för en kanonrunda och får spela vidare på Europatouren i Perth, Australien.
Gävlegolfaren svarade för en strålande 66-runda, sex under par, och klättrade rejält i resultatlistan.

Annons

För bara andra gången den här vintern klarade Peter Hedblom kvalgränsen, den så kallade cutten, och får alltså spela vidare både lördag och söndag i Europatourtävlingen Johnnie Walker Classic i Perth, Australien.

Peter, som inledde svagt natten till torsdag svensk tid, och gick den första rundan på ett slag över par och var långt efter täten skärpte sig rejält på fredagen.

Hedblom sköt en 66-runda, ett av dagens bästa resultat totalt sett, och klättrade från plats 109 till en delad 38:e plats i resultatlistan inför helgens avgörande. Inför lördagens spel är Gävlegolfaren fem slag under par och klarade cutten med två slags marginal.

Han går ut först av alla på det tredje varvet och kan han upprepa sitt fina spel från rond två kan det fortsätta uppåt i resultatlistan.

Hedblom svarade för sju birdies, tio par och bara en bogey under den andra rundan, och det finns en hel del som lovar gott inför fortsättningen.

Men upp till tätduon Anthony Kang från USA, som delar halvtidsledningen med irländaren Damien McGrane, är det förstås en bit upp – närmare bestämt fem slag.

Bakom täten hittar vi de bästa svenskarna som är Pelle Edberg och Alexander Norén som bägge är sju slag under par. Efter 36 spelade hål finns inte mindre än 37 spelare inom fyra slag i den jämna toppstriden.

Annons