Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom tappade - men kvar i täten

Han gick ut som ensam ledare.
Men efter fyra hål hade Peter Hedblom gjort tre boogeys och rasade i resultatlistan i Valencia.
– Jag är ändå glad att jag fick stopp på det hela och är fortfarande med i tävlingen, säger Hedblom som ligger delad sjua inför dagens avslutning.

Annons

Gävlegolfaren fick en mardrömsstart i spanska Valencia i går och inledde med en boogey efter ett riktigt dåligt utspel. Det höll i sig och det blev ytterligare två tappade slag av bara farten på det andra och fjärde hålet.

– Allting kändes otroligt bra efter den fina rundan i fredags och samma känsla infann sig på uppvärmningen. Så egentligen vet jag inte vad som hände där i början.

Sedan handlade det om en enda sak för Hedblom. Medan nästan alla andra toppspelare radade upp birdies fick Peter kämpa sig tillbaka, fixa några par och till slut även några birdies.

– Det handlade om att jobba, jobba och åter jobba. Nu känns det ändå riktigt bra att jag kunde hindra ett ännu större ras och komma tillbaka i tävlingen. Det är lätt att energin tar slut i ett sånt läge.

Nu kunde Peter vända på det hela och inför sista hålet låg han till och med på ett under par för dagen. Men en avslutande boogey gav totalt 71 slag och en parrunda.

– Synd att jag inte kunde hålla i det på slutet och det hade varit lite skillnad att vara fyra i stället för fem slag efter ledaren. Men jag känner att jag fortfarande är med och det här är en bana som det går att skjuta riktigt låga scorer på. Jag får väl upprepa resultatet från i fredags, skrattade Peter och tänkte på sin 64-runda.

Leder gör britten Gary Boyd som är två slag före svensken Christian Nilsson och italienaren Matteo Manassero. Hedblom är således bara två slag från andraplatsen.

– Ingen av de i täten uppe har vunnit någon tävling tidigare och det är ju lite speciellt. Vi får väl se om Boyd kan hålla ihop det. För egen del tar jag ändå med mig slutfasen där jag puttade riktigt bra och förutom de fyra birdies jag gjorde fanns det chans till någon till, säger Peter.

Mer läsning

Annons