Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedblom under par

Gävlegolfaren Peter Hedblom inledde Scottish Open i Glasgow med att gå banan på ett under par. Totalt 70 slag räckte till en delad 52:a plats efter första dagens spel.

Annons

– Jag spelade riktigt jäkla bra. Tidigare har inte riktigt fått till det, men nu kändes det bra. Det var några puttar på hålkanten som inte ville i, men jag skapar i alla fall lägen, säger Peter Hedblom.

– Det var lättspelat idag. Starten blev framskjuten på grund av regn. Arrangörerna flyttade fram utslagsplatserna för att undvika det mesta av vattnet på banorna. Regnet gjorde greenerna mjuka, vilket gör att man kan spela mer aggresssivt. Jag hade tur att det inte regnade när jag gick ut.

Fyra birdies och tre bogeys blev dagens resultat – ett resultat Peter Hedblom var halvnöjd med.

– Tre bogeys är väl okej, men fyra birdies är för dåligt. Jag gör bara gratisbirdies, alltså där jag kan tvåputta på par 5-hål. Man vill ju få i par 4-puttarna också. Då kan man nå riktigt låga scorer på den här banan.

Puttningen till trots är Hedblom bara tre slag från en topp tio-placering. Leder gör en annan svensk. Alexander Norén gick runt på 64 slag, sju slag under par, och delar ledningen med Thongchai Jaidee från Thailand. Dagens svensk var annars Pelle Edberg. Med en järnfemma sänkte 29-åringen en hole-in-one på det 17:e hålet och slutade till sist dagen på tre under par. Tre dagars spel återstår av Scottish Open.

Annons