Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedbloms chanser som bortblåst

Peter Hedblom låg på en delad 42:a plats efter två par-rundor inför tredje dagens spel i Sydkorea.
Då hände nåt ofattbart. Hedblom gick 15 över par med sina 87 slag.
Förklaringen: Vindar runt 15 meter i sekunden.

Annons

Den dåliga rundan innehöll bland annat tre dubbelbogeys och åtta bogeys. Det förstörde nog också med största sannolikhet Hedbloms chanser till en bra placering i turneringen. Han ligger nämligen näst sist av de 74 som är kvar. Bara thailändaren Somkiat Srisa-Nga är sämre. Han gick 17 över par under gårdagen.

Det var alltså inte bara Hedblom som hade problem på Jeju Island utanför den Sydkoreanska kusten. Den ledande holländaren Robert-Jan Derksen slog sju bogeys, men räddade äran och scoren med en eagle och två birdies. Med sina +3 håller han ledningen, men tvåan Pablo Martin från Spanien tog in ett slag och är nu bara två bakom.

Bäst på tredjerundan gick fransosen François Delamontagne. Han klarade som enda spelare att gå under par. Ett slag under par blev det och han spelade därför upp sig från den delade 42:a-platsen han hade med Peter Hedblom till en delad sjätteplats.

Många spelare uttalade sig efteråt om att spela i dessa förhållanden. Bland annat tyckte Robert-Jan Derksen att det inte var rättvisa förutsättningar.

Mer läsning

Annons