Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedbloms sista kvalchans: "Går det inte slutar jag"

/
  • Peter Hedblom gör ett sista försök att kvala in på Europatouren. Misslyckas han är elitkarriären över.

Efter 27 år på Europatouren gör Peter Hedblom nu ett sista försök att blåsa liv i golfkarriären igen.
Vägen dit går via sex dagars kvalspel i spanska Catalunya.
– Klarar jag inte det här kvalet stoppar jag undan mina tävlingsklubbor för gott, säger han.

Annons

Peter Hedblom klev in på den europeiska proffsscenen som 19-åring. Då var han färdigskolad av pappa Olle och redo att ta sig an de stora tävlingarna.

I år har det dock endast blivit två starter på Europatouren, båda gångerna utan att han lyckats klara kvalgränsen för spel om prispengar.

När Peter som 18-åring kvalade in till Europatouren var det i La Manga. Därefter har han kvalat 7-8 gånger, nu för tredje året i följd i Catalunya.

– Visst har det varit nervöst många gånger och det kommer det kanske att bli nu också. Men eftersom jag på grund av en armbågsskada spelat så lite i år, bara två tävlingar, så känner jag inget tryck på mig eller några stora förväntningar utifrån.

Peter har tränat ett par veckor i USA innan han nu tar sig an Catalunya på nytt.

– Jag har faktiskt slagit bollen bra och försökt hitta tillbaka till den grund jag en gång haft. Det är förstås en sak att slå bollen bra på träning och en annan att göra det under press på tävling. Men jag har goda vibbar om att det ska kunna gå bra. Jag vill ju gärna förlänga karriären med ytterligare några säsonger.

Under de tre decennier Peter spelat på Europatouren har tre somrar varit skadedrabbade. Benbrottet (ishockey!) 2002 och en axelskada 2011 ramar in den mest lyckosamma perioden 2003 till 2010. Enbart under de åren tog han in nästan 40 miljoner kronor i prispengar.

På Catalunya handlar det inledningsvis om fyra ronder. Därefter blir det en kvalgräns plus ytterligare två ronder, varefter de 25 främsta plus delning får spelkort till Europatouren nästa år.

– Jag gillar de två banor vi ska spela på och ser verkligen fram mot det här, säger Peter Hedblom, 45.

Mer läsning

Annons