Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbo till elitserien – vann med 14 slag

Det blev inget snack om saken.
Högbo drygade ut sin ledning i golfens division 1-serie och tar plats i finrummet, elitserien, nästa säsong.
Segermarginalen i Umeå blev komfortabla 14 slag efter stabilt lördagsspel av den kvartett som fick chansen.

Annons

Däremot höll inte Gävles damer i Bollnäs utan får liksom sitt herrlag fortsätta spela i division ett nästa år.
Högbo hade tre slags ledning före Uppsala när singelspelet tog vid i Umeå på lördagen. Men konkurrenterna klarade inte av nervpressen. Det gjorde inte heller något av de övriga lagen, även om Hagge från Ludvika avancerade förbi Uppsala till andra plats.
– Vi har haft en bra helg och är liksom grabbarna jättenöjda, konstaterar Roger Andersson och Patrik Södergren, coacher för Högbos trupp.
Högbo släppte fram två juniorer – Erik Andersson och Gustaf Sjögren – i hetluften uppe i Umeå.
– Vi har många juniortalanger där hemma, så framtiden ser ljus ut, konstaterar coacherna. Även om konkurrensen är betydligt vassare i elitserien.
För Hofors bjöd lördagen på betydligt större gastkramning. Det gick så långt som till särspel, mot Sundsvall, om att undvika nedflyttning till division två. Särspelet omfattade foursome, två par från varje lag. Det blev delning av första hålet. Liksom av andra. Och tredje. Men på fjärde hände det.
– Fredrik Stenberg slog en monsterchip över en kulle, rakt på pinnen och i hål. Sundsvall tvingades då sätta båda sina puttar men lyckades inte. Vilken rysare, utropar coachen ”Nutte” Sjöberg innan han sätter sig i bussen för att köra Högbo, Uppsala, Hagge och sitt eget lag söderut på E4 hem till respektive klubb.
I ordinarie tävling gjorde Jesper Johansson bäst ifrån sig av Hoforsarna genom att skjuta utmärkta tre under par, 70 slag.
Gävles damer gavs ingen egentlig chans när singelspelet tog vid i Bollnäs. Hemmalagets landslagstjej Pernilla Lindberg slog till med en 68:a och grundlade därmed div.I-vinsten och uppgång till elitserien med 18 slags marginal.
Madde Hedblom stretade emot bäst i Gävlekvartetten, men fyra över par på 10:e hålet fick även henne att sträcka vapen. Ändå kom Madde in på 75 slag, tre över banans par.
– Nu får vi stabilisera oss i division ett ytterligare en säsong och försöka komma igen med vårt unga lag till nästa år, säger coachen Niklas Lindström.
Framgångsrikare var Högbos damer vid div.II-spelet i Arvidsjaur. De vann alla tre avdelningarna – foursome, bästboll och singel – men hade alltför stort avstånd till Timrå för att kunna ta hem serien.
Upp till ettan för att konkurrera med bland annat Gävle går i alla fall Högbo, eftersom de två bästa lagen avancerade från Arvidsjaur. Marginalen till trean Rättvik blev inte mindre än 83 (!) slag.
Älvkarleby i herrarnas division tre hade ingenting annat att spela om än äran, eftersom avståndet till täten var alltför stort i Kåbo. Sigtunabygden tog klivet upp till tvåan nästa år.
För Älvkarleby blev det fjärde plats totalt. Erik Burström avslutade singelspelet bäst med utmärkta 70 slag.

Annons