Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I helgen kan Hedblom bryta trenden och tjäna fem miljoner

I dag inleds Irish Open – en av Peter Hedbloms favorittävlingar.
Vinnaren tar hem drygt 5 miljoner kronor.

Annons

Som Sporten skrev i början av veckan behövs ett trendbrott för Gävlegolfaren, som efter en tung säsongsinledning riskerar att tappa Europatourkortet.

En bra insats i Irish Open – en av årets mest pengastinna tävlingar med över 30 miljoner kronor i total prissumma – skulle definitivt vara ett steg på vägen. Och Hedblom har statistiken med sig. Under sin karriär på Europatouren har han vid tre tillfällen noterat säsongens bästa placering just i Irish Open.

Så sent som 2006 vann han en miljon kronor som fyra, 2003 slutade han delad tvåa efter att ha förlorat i särspel mot nyzeeländaren Michael Campbell, och 1997 slutade han sjua. I fjol blev han delad 24:a trots en inledande 77-runda.

Banan i årets Irish Open är dock en ny bekantskap för Hedblom, som inte fanns med 2004 när County Louth Golf Club – en klassisk linksbana – för första och hittills enda gången stod som värd för tävlingen.

Konkurrensen i år är stenhård, halva Europas Ryder Cup-lag från i fjol finns med, vilket bland annat innefattar hemmaspelaren och tripple majorvinnaren Padraig Harrington som kommer att göra allt för att upprepa sin vinst från 2007.

Ett annat högintressant namn är John Daly, strulputten från USA som gjort en nystart och börjar hitta tillbaka till sitt gamla jag, vilket andraplatsen i Italien Open förra veckan var ett bevis på.

Peter Hedblom slår ut klockan 13.20 i dag och går i par med engelsmännen Robert Dinwiddie och Mark Foster.

Annons