Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennevret byter Gävle mot Högbo

Daniel Jennevret, 19-årig golftalang från Gästrikland, åker på måndag till Spanien för ett veckolångt golfläger med svenska herrlandslaget. Han gör det inte som representant för Gävle GK, som han spelat med ett par säsonger, utan för moderklubben Högbo GK.

Annons

– Det stämmer. De flesta av mina golfkompisar finns i Högbo, så jag har beslutat mig för att återvända, säger Danne som hela tiden bott i Sandviken och som nu blir ett viktigt förvärv inför Högbos avancemang till golfens elitserie.

En annan orsak som påverkat flytten tillbaka till Högbo, är att Dannes pappa Anders, som helhjärtat stöttat sonen under hela dennes karriär, avled i december efter en kort tids sjukdom.

– Det har förstås varit och är fortfarande tungt för mamma och mig. Han är den som har peppat mig, skjutsat mig runt om i Sverige, till träningar och till tävlingar, säger Danne. Livet utan pappa kommer inte att vara som förut.

Ytterligare en orsak till det byte av klubb som Daniel Jennevret för ett par år sedan gjorde från Högbo till Gävle var tränaren Henrik ”Hempa” Lundqvist:

– Hempa slutade visserligen som ansvarig för träningen i Gävle i fjol, men eftersom han samtidigt haft ansvaret för juniorlandslaget har jag kunnat fortsätta träna med honom. Och det gör jag fortfarande. Så i det avseendet spelar det inte någon roll vilken klubb jag representerar, och eftersom jag bor i Sandviken faller det sig naturligt att åter börja spela för Högbo.

Danne vill dock betona att han trivts med Gävle GK och att det inte finns någon schism bakom att han lämnar klubben.

Hempa Lundqvist ingår i den ledarstab som följer med Danne till Spanien. Nu handlar det dock inte längre om pojklandslaget, där Danne under två års tid varit med om att vinna både guld och silver i VM samt guld i EM.

– Nu ingår jag i en grupp spelare som har siktet inställt mot stora VM. Vi är fem juniorer som åker till Spanien och dessutom konkurrerar ett antal spelare som pluggar i USA om de blivande platserna till VM, berättar Danne.

Första tävlingen det här året för Dannes del äger rum i Sevilla i slutet av februari. Fler träningsläger finns också inskrivna i programmet och dessutom kommer givetvis Danne även att träna och spela ihop med sina nygamla klubbkamrater från Högbo GK.

– Det känns som om jag har kommit hem igen i mitt golfliv, erkänner Danne.

FOTNOT: Som Sporten tidigare berättat, kommer Daniel Jennevret att börja plugga och spela golf i Fort Worth, USA, nästa höst.

 

Mer läsning

Annons