Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennevret hävdar sig mot proffsen

Trots att säsongen för svenska amatörgolfare i praktiken är slut, fortsätter Gävles junior Daniel Jennevret att göra bra ifrån sig bland proffsen. Efter två dagars spel i SAS Masters Tour i halländska Haverdal ligger 18-åringen på delad åttode plats efter ronderna 69-72. Det är endast tre slag från täten.

Annons

Tävlingen avslutas i dag och Danne, som var näst bäst bland amatörerna när den förra protävlingen spelades, då på Hills i Göteborg, har nu tre slag upp till nästa amatör.

– Det går förvånansvärt bra med tanke på årstiden, säger Danne. Jag puttade inte lika bra andra dagen men lyckades ändå greja till en 72-rond, samma som banans par.

Gävlespelaren avslutade första ronden på ett formidabelt sätt. Trots att han slog bort en boll gick han fem under par. Första ronden innehöll sju (!) birdies och fyra bogeys, medan han hade tre birdies och lika många bogeys i går.

Några fler tävlingsuppdrag för Sverige denna höst har inte Daniel Jennevret. Däremot ska han i början av december vara med vid ett läger för aspiranter som siktar mot nästa års junior-VM. Dannes resultat som pojkspelare (upp till 18 år) är imponerande: lagguld vid pojk-VM i Japan 2007 och silver på samma plats 2008 samt guld vid pojk-EM i Slovenien 2008.

Även Högbos Kalle Andersson spelade de två första ronderna i Haverdal men lyckades inte klara kvalgränsen efter ronderna 75-80.

Annons