Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joel Wendin bäste amatör i Bilmetro Gefle Open – "En väldigt bra tävling för oss juniorer"

Under tävlingen Bilmetro Gefle Open på Gävle Golfklubb slutade hemmaspelaren Joel Wendin som bäste amatör, tätt följd av klubbkamraten Pontus Nyholm. – Vi har fått komma upp och känna på lite tuffare motstånd på en bra bana, säger Joel Wendin.

Annons

Joel Wendin blev bäste amatör i tävlingen.

Torsdagen och fredagen bjöd på högklassig golf när Bilmetro Gefle Open gick av stapeln på Gävle Golfklubb. Tävlingen ingår i Nordea Future Series som är en undertour till Nordea Tour och lockade runt 120 deltagare från hela Sverige.

Efter två intensiva dagar med 36 spelade hål totalt stod PGA-spelaren Philip Eriksson från Hallstaviks Golfklubb som segrare i tävlingen och han belönades med en vinstsumma på strax över 17 tusen kronor.

Gävle Golfklubbs egna Joel Wendin, 20 år, placerade sig som delad femma tillsammans med PGA-spelaren William Nygård från Rättvik och eftersom Wendin tävlar som amatör blev han därmed bäste amatör i hela tävlingen.

Joel Wendin efter en putt.

– Det har varit en väldigt bra tävling för oss juniorer. Vi har fått komma upp och känna på lite tuffare motstånd på en bra bana, säger Joel Wendin.

– Spelet har varit väldigt mycket upp och ner. Jag har gjort många birdies och några dubblar så det har känts lite upp och ner hela tävlingen. I dag var det mycket stabilare spel än i går och det kändes bättre den här dagen.

Wendin låg på en delad tredjeplats när halva tävlingen var färdigspelad under torsdagskvällen och på fredagen fick han, klubbkamraten Pontus Nyholm, och segraren Philip Eriksson gå ut tillsammans när tävlingen återupptogs.

Nyholm låg då på en andraplats i totalen, men efter en jobbig fredag blev det till slut en sjundeplats för en av Gävleklubbens andra amatörer, som dock spelade väldigt bra i inledningen.

– Våra två amatörer, Pontus Nyholm och Joel Wendin, gjorde otroligt bra ifrån sig och det är jätteroligt att de fick gå i ledarboll där i dag, kommenterar klubbchefen Peter Stenberg.

– Vi har haft två väldigt bra dagar med bra golfspel, blandat väder och banan har varit riktigt bra, avslutar Leif Blomberg, ordförande i tävlingskommittén.

Mer läsning

Annons