Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knappt några bogeys – Hedbloms recept

Peter Hedblom fortsätter att övertyga på spanska solkusten.
Visserligen tappade han några placeringar på den tredje rundan, men spelet är fortsatt stabilt inför dagens avslutning i Malaga.

Annons

Efter en strulig vinter är Gävlegolfaren Peter Hedblom tillbaka på allvar på Europatouren.

I fredags såg han till att fixa kvalgränsen för första gången den här säsongen och inför dagens avslutning återfinns Hedblom på en delad trettonde plats. Sex slag upp till ledaren Paul Lawrie från Skottland.

– Det blir svårt att vinna tävlingen. Men gör jag en bra rond kan det räcka till topp 5 i alla fall, menar Peter Hedblom.

Inför gårdagens tredje runda i Open de Andalucía låg han sex slag under par. Och med en birdie på sjunde hålet samt en bogey på hål tretton blev det en parrunda till slut. Därför ligger Hedblom kvar på sex under par inför den sista ronden, men föll sex placeringar i resultatlistan. Upp till den där femteplatsen som Hedblom hoppas på skiljer det bara två slag.

– Jag spelade riktigt bra i dag, kanske min bästa runda under de här tre dagarna, men jag fick inte bollen tillräckligt nära hål. Antingen blev det fem meter för långt eller fem meter för kort och då blev det mest par.

Den hårda blåst som drog in under eftermiddagen gjorde att scorerna inte blev särskilt låga. Men Hedblom var alltså nöjd ändå.

– Det blir lite trixigt när det börjar blåsa, men spelet från tee till green var riktigt bra. Såväl drivarna som järnslagen fungerade bra.

Vad är anledningen till att du spelar så bra nu?

– Det blev ju strul i början av året och inga optimala förberedelser. Sedan blev det ju ett långt uppehåll efter de två första tävlingarna, så förra veckan på Sicilien var jag lite ringrostig. Men nu börjar det rulla på.

Och den här veckan har du hållit en hög och jämn nivå på spelet.

– Ja, verkligen. Hittills har jag bara gjort två bogeys på hela tävlingen, 54 hål. Jag tror inte det har hänt tidigare.

På söndagen klockan 12.10 slår Peter Hedblom ut på sista rundan, med sikte på årets första topplacering.

Mer läsning

Annons