Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus och Amelie i toppen

Strålande spel av två Högbojuniorer förde dem upp till prislistans topp i Avesta vid femte omgången av Skandia Tour.
Både Linus Lilliedahl (efter 72–75) och Amelie Mogard (75–78) vann sina klasser och gjorde det med bravur: åtta respektive sju slags försprång.

Annons

På kuppen avancerade Linus och Amelie i Skandia Tour och får spela riksdivisionen när nästa omgång genomförs om två veckor. Både Linus och Amelie förbättrade sin spelhandicap, gjorde det två gånger om:

4 Linus gick med sin 72-rond ned från 4,6 till 3,9. Med 75:an på andra ronden blev det därefter ytterligare en förbättring ned till 3,7.

– Jag kan inte peka på något speciellt. Hade bara lite bättre flyt i spelet och puttade bra, säger 15-årige Linus som på prispallen bland annat fick en putter – vilken han direkt skänkte till lillebror Oliver, 11 år.

4 Amelies 75-rond gav en skjuts nedåt från 7,6 till 6,4 och efter andra ronden till 6,0.

– När det funkar känns allt så enkelt. Det handlar om att spela rakt på Avestas bana och det gjorde jag den här gången, säger Amelie.

Bland de tio främsta i Avesta placerade sig i pojkgruppen även Jens Qvist-Hägg från Hofors (6:a) och Fredrik Aspman, Gävle (7:a). Jens klämde till med 75 slag på första varvet.

I elitserien, som spelades i Mosjö, deltog tre spelare från Gästrikland.

Här handlade det om 54 hål utslaget på tre dagar. Alla tre gästrikarna klarade cuten efter 54 hål och bäst placerade sig Högbos Erik Andersson på 13:e plats.

Han gjorde en av sina ronder under banans par, vilket även Gävles ”Jonte” Bengtsson klarade på sitt första varv för att tappa därefter.

En bra insats i Torshälla, där en annan grupp av regionalserien genomfördes, gjorde Gävles Tove Barrögård genom att placera sig på tredje plats.

Mer läsning

Annons