Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mardrömsstart för Hedblom

Åtta slag över par och en delad 153:e plats med endast två spelare efter sig i resultatlistan blev Peter Hedbloms facit efter första rundan i Scottish Open i går.

Annons

– Det känns lite surt, jag gjorde några misstag i början och sen rann energin ur mig, konstaterar Hedblom besviket.

Peter Hedblom kom till Skottland och favorittävlingen Scottish Open med höga förväntningar efter den lyckade tävlingen i Paris förra veckan.

– Allting kändes bra innan. Jag hade gott självförtroende och en positiv känsla att jag skulle skjuta en bra runda, berättar Peter Hedblom på telefon från Glasgow.

Hedblom har tidigare år spelat bra på Loch Lomond och Scottish Open, för fyra år sedan slutade han på en åttonde plats och ifjol slutade han som 14:e man.

– Det här är verkligen en tävling som jag gillar, det är kanske min favoritbana i världen och det är en grymt bra tävling så det är verkligen surt just nu.

Men gårdagens runda på Loch Lomond hade kunnat börja bättre för Hedblom som gjorde 2 bogeys och en dubbelbogey på de fem första hålen.

– Efter misstagen i början så blev jag lite halvseg. En tre-putt på andra hålet och sjätte hålet är inte ett hål där man ska göra en dubbelbogey, det är små marginaler i golf, säger han och suckar.

– Det rann iväg och då var det svårt att stoppa blödningen kan man väl säga.

För Peter väntar nu en andra runda i dag och han tror själv att han måste skjuta en runda på nio under par för att ha en chans att klara kvalet och få spela vidare alla fyra dagarna.

– Det vore ju fantastiskt trevligt om jag kunde skjuta nio under par, men om inte då vill jag bara spela en så bra runda som möjligt, hitta spelet, så jag får med mig en positiv känsla inför British open, säger han.

Europatourtävlingen Scottish Open är sista tävlingen för Hedblom inför säsongens stora mål – British Open på Turnberry.

– Ska man se det här positivt så är det ju att jag kan förbereda mig mer, jag får spela mer på banan där British Open går, säger Hedblom och berättar att det bara är en timme bort och att om han inte klarar kvalet i dag åker han direkt till Turnberry för att ladda om.

Richard Green från Australien leder tävlingen på imponerande sju slag under par och den enda svensken som har tätkänning är Jarmo Sandelin på en delad sjundeplats, fyra slag under par.

Mer läsning

Annons