Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missade Topp 30 – nu drar Hedblom till Holland

Topp 30 – det var målet för Peter Hedblom efter tredje rundans ras.

Han nådde det inte, men avslutade i alla fall Omega European Masters med att gå runt på par.

– Nu laddar jag om för Holland, säger Hedblom som slutade på en delad 44:e plats.

Annons

Det såg lovande ut efter två dagars spel i schweiziska Crans-sur-Sierre.

Men när täten fanns inom räckhåll föll Peter Hedblom som en sten genom resultatlistan på lördagen. Gävlegolfaren rasade från 10:e till 52:a plats inför gårdagens fjärde och sista runda i Europatourtävlingen Omega European Masters.

Han lyckades till slut klättra åtta placeringar och blev delad 44:a – på totalt 282 slag (två under par). Han noterades för sex birdies, fyra bogeys och en dubbelbogey på slutrundan.

– Det gick lite bättre än i går (lördag), men det var lite tråkigt att jag avslutade tävlingen med en dubbelbogey, säger Hedblom och sammanfattar sedan hela tävlingen så här:

– Jag hade en bra känsla inom mig efter tävlingen i Skottland, men tyvärr gick det inte som jag tänkte mig den här veckan. Jag fick kämpa hela tiden. Drivern har fungerat grymt bra under de senaste fem-sex veckorna, men den här veckan var den hemskt dålig.

Något som Hedblom däremot kan glädja sig åt är hur han utfört chippningen.

– När det gäller chippningen är det kanske det bästa jag gjort på tre års tid. När man missar green är det skönt att känna att man kan rädda upp det genom ett bra chipslag, säger Hedblom.

I kväll drar Hedblom vidare till Holland där KLM Open inleds på torsdag, tävlingen som han var en decimeter från att vinna förra året. Hedblom puttade för seger, men hade inte turen på sin sida och sedan föll han i särspel där engelsmannen Simon Dyson stod som vinnare före Hedblom och irländaren Peter Lawrie.

Den gången spelades tävlingen i Zandvoort, men nu är det en ny bana som gäller – i Hilversum, tre mil från huvudstaden Amsterdam.

– Jag tar ändå med mig lite goda vibbar från förra årets tävling, säger Hedblom, som vet vad nyckeln till ännu en framgång i Holland blir.

– Eftersom det är en så pass smal bana, är det viktigt att drivern fungerar.

Omega European Masters vanns av spanjoren Miguel Angel Jiménez på 21 slag under par, tre före Edoardo Molinari, Italien, och fem före Matteo Manassero, Italien.

Mer läsning

Annons