Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstag sänkte Jennevret

Nej, det räckte inte ända fram för Daniel Jennevret. Tredje ronden bjöd på alltför många misstag för att junioren från Högbo GK skulle lyckas kvalificera sig till finalvarvet vid amatörernas Europamästerskap i Halmstad.

Annons

– Men det var en nyttig erfarenhet som gett många lärdomar, säger en inte alltför nedslagen Daniel Jennevret. Jag känner i och för sig att jag slår bollen bra och kan göra låga resultat, men det handlar om att kunna göra detta under flera varv i följd. Det gjorde jag inte den här gången.

21-åringen från Sandviken inledde tredje ronden med bogey redan på första hålet, kom visserligen igen med birdies på hål 3 och 4 – i det läget låg han under kvalgränsen – men gjorde sedan tre bogeys i följd vid vändningen efter nio hål. Och då var det kört, trots att han avslutade med sju raka par.

73-75-75 och totalt 223 slag blev resultatet, vilket var lika med sju slag över banans par. Kvalgränsen skrevs till fyra slag över par, så det hade ”bara” behövts att Daniel undvikit ett par av sina tre dubblar för att han skulle ha fått spela även i dag.

De 54 hål som han trots allt fick spela innehöll 9 birdies, 32 par, 10 bogeys och tre dubbelbogeys.

För det svenska landslaget blev mästerskapet något av ett fiasko. Av 14 deltagare lyckades endast fyra avancera till dagens avslutning. Bara två av dem – Niclas Carlsson och Robert Karlsson – gick under banans par och ligger på delad tionde plats inför slutvarvet.

Leder hela mästerskapet gör Manuel Trappei från Österrike, åtta slag under par.

Mer läsning

Annons