Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Gävle förlorade blev Högbo vinnare

Högbos golfjuniorer tog chansen.
De har fortfarande möjlighet att åka till Spanien och spela om JSM-medaljer. Gävle föll nämligen mot lokalrivalen med 4–1, och eftersom Uppsala samtidigt besegrade Falun-Borlänge med 5–0 gick Högbo vidare på bättre matchskillnad.

Annons

De förutsättningar som gällde för Högbos del inför onsdagsmatcherna slog in till hundra procent. Högbo fick nämligen inte förlora, samtidigt som Falun-Borlänge i den andra matchen inte fick vinna.

För båda onsdagssegrarna blev det klara marginaler.

– Våra juniorer har spelat bra båda dagarna men hade lite oflyt första dagen, säger Högbos coach Roger Andersson. Men mot Gävle flöt det på bra sedan vi gjort lite förändringar i uppställningen.

En prestigematch var den mellan Daniel Jennevret och Erik Oja. De två 19-åringarna har följts åt i karriären, först i Högbo och sedan i Gävle. Inför den här säsongen flyttade Danne tillbaka till Högbo, medan Erik stannade kvar i sin nya klubb. Och nu möttes de.

Matchen bjöd på strålande spel och Danne var några slag under banans par när han slutligen blev två upp på det 17:e hålet.

Även Gustaf Sjögren gjorde en väldigt bra match mot Martin Wester och vann med 4/3.

Andra Högbovinnare:

• Erik ”Ecka” Andersson och Johanna Rosén i foursome – ”Ecka” vann därmed samtliga sina matcher under de två dagarna.

• Amelie Mogard i flicksingel.

Gävles ”Jonte” Bengtsson i par med Kasper Hedblom knep Gävles enda vinst under avslutningsdagen.

Nästa omgång i junior-SM för klubblag spelas den 22-23 augusti. Platsen är ännu inte bestämd men torde bli längre söderut än vad den var nu.

Skulle Högbo avancera även därifrån väntar slutspel med åtta klubbar. De fyra bästa därifrån får på Svenska Golfförbundets bekostnad åka till Arcos Gardens i Spanien under senhösten. Då handlar det om att fördela guld-, silver- och bronsbleckor till medaljörerna. Så fortfarande återstår ett par hinder att övervinna innan några biljetter till Spanien kan kvitteras ut.

Mer läsning

Annons