Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har farfar Hedblom fått fram en ny vinnare

Vad pappa Peter inte fixat hittills i sommar, det gjorde sonen Kasper, 15 år. En seger på golfbanan. När en av regionalgrupperna i Skandia Tour avgjordes över 36 hål i Köping sköt Kasper Hedblom 74-72 och vann tävlingen med två slags marginal.

Annons

– Det var riktigt kul, säger Kasper, som med sin fina tävling kvalificerade sig en division uppåt, till riksserien. Jag spelade egentligen bättre första varvet men fick i några fina puttar under det andra, så att resultatet då blev lite lägre.

Till Köping åkte Kasper i bil med farfar Olle, den kanske främste supportern i klanen Hedblom. Det är också främst Olle som gett Kasper grunderna – precis som han för några decennier sedan trimmade Peter på liknande sätt – i detta inte helt lätta spel.

– Jag tränar mycket med farfar. Men jag ingår också i Gävles elitlag för juniorer och där är det Markus Norgren som sköter vår teknikträning.

Nästa steg för Kasper i Skandia Tours seriesystem är elitserien, där endast två juniorer från Gästrikland – för att inte säga hela Norrland – just nu är kvalificerade att spela. Det är Kaspers klubbkamrat Erik Oja och förre klubbkamraten Daniel Jennevret, som återbördats till moderföreningen Högbo GK.

Kasper har också hunnit uppmärksammas av Svenska Golfförbundet. I mars det här året fick han åka till ett läger i Kristianstad för unga talanger arrangerat av Svenska Golfförbundet.

Två omgångar av Skandia Tour har spelats hittills under denna säsong. Kaspers vinst i Köping är förstås russinet i kakan. Men det finns fler glädjeämnen:

- Emma Jacobsson från Högbo blev tvåa i Örebro vid den senaste omgången. Även det kvalificerar till riksserien.

- Marcus Brandhammar, Hofors, knep tredjeplatsen i Jönåker, vilket även Gävles Tove Barrögård gjorde på flicksidan. Samma placering tog Philip Flybring i Bro-Bålsta.

- Två fjärdeplaceringar (i Jönåker och i Örebro) har Cecilia Leijon-Fröjd från Hofors, medan Linus Lilliedahl spelade till sig femte platsen i Saltsjöbaden.

Erik Oja vann, som Sporten tidigare berättat, duellen med Daniel Jennevret om att vara bäste gästrike när elitserien avgjordes på Albatross i Göteborg. Endast två slag skilde mellan de två 19-åringarna, som följts åt på golfbanor runt om i Sverige under hela sin juniortid.

Erik var jämnheten själv med 73-73-74-73, medan det pendlade mellan 77 och 70 för Danne. Denne bör dock vara nöjd med sin come back på tävlingsbanan efter den körtelfeber han ådrog sig i vintras och som stoppade honom från träning under lång tid.

Danne gör redan denna vecka sitt nästa framträdande, då han och Mattias Nordqvist från Torshälla representerar Sverige vid en tävling i Aberdeen, Skottland.

Skandia Tour genomför sin tredje omgång den 15-18 juni. Då spelas elitserien på Ekerum, Öland, medan Gävle står värd för en av riksseriens tävlingar.

Mycket passande, inte minst med tanke på att Kasper Hedblom får hemmabana när han för första gången på allvar ska mäta sina krafter med konkurrenter i den näst högsta av juniorgolfens riksomfattande serier.

Annons