Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill Hedblom gå alla fyra rundor

Efter misslyckandet i SAS Masters för tre veckor sedan ställde Peter Hedblom undan klubborna och tog semester.
I dag är han tillbaka på Europatouren i KLM Open i Holland.
– Jag måste få till en bra första runda, men om jag får det kan det nog rulla på, säger Hedblom som vill ha revansch för tre missade kvalgränser i tre raka turneringar.

Annons

Senast Peter Hedblom spelade golf på Europatouren var för tre veckor sedan i SAS Masters på Barsebäck. Hedblom hade då stora förhoppningar, men klarade inte kvalgränsen och var mycket besviken efter misslyckandet. Han valde då att ställa undan klubborna och ta semester.

– Det tog mycket på krafterna när det gick så där tungt, så det har varit skönt att komma bort från golfen och få lite ledigt, säger Hedblom.

Inför dagens första runda i KLM Open har Hedblom missat kvalgränsen i tre raka turneringar. Förutom SAS Masters slutade både British och Scottish Open i besvikelse. Så i dag är det en revanschsugen Hedblom som ger sig ut på Kennemer Golf and Country Club.

– Sista veckan har jag verkligen känt suget för att åka ut och tävla igen, så det ska bli riktigt kul, men det känns som att det är viktigt att få ett bra första varv nu när jag är lite ringrostig.

– Men får jag bara en bra första runda rullar det förhoppningsvis på resten av veckan, säger Hedblom som vill spela alla fyra dagar och bryta den negativa trenden.

Hedblom har bara spelat KLM Open på Kennemer Golf and Country Club en gång tidigare i karriären.

Det var 2007 och inte heller då klarade han cutten.

– Men det var lite speciella omständigheter. Veckan innan kom jag tvåa i SAS Masters och hade chansen att vinna så när jag kom till Holland var jag trött och slut mentalt, säger han.

I dagens runda gäller det framför allt för Hedblom att få puttningen att stämma på de tröga greenerna och att helst inleda med några birdies.

Mer läsning

Annons