Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt 16:e hål på Hoforsbanan

Det blir en riktig pangfest när Hofors Golfklubb inviger det nya 16:e hålet på söndag. Helena Rhodin från Salem, Europamästarinna i longdriving, blir en av deltagarna i invigningsbollen som spelar hålet innan klubbens medlemmar släpps loss att pröva hålet.

Annons

De övriga tre som agerar i invigningsbollen är banarkitekten Peter Nordwall, Mikael Rundblom, vd för Kungsbergets och Branäs alpina samt Hofors GK:s ordförande Per Järfström.

Peter Nordwall är en av de mest kända svenska golfarkitekterna. Hans hemmaklubb är nyblivna mamman Annika Sörenstams Bro-Bålsta GK, den första av drygt 20 svenska banor han designat.

A6 i Jönköping, Gränna, Bro-Bålsta, Ekerum på Öland – han har satt sin profil på en mängd svenska banor och inte minst gjort sig känd för stora, ondulerade greener.

16:e hålet i Hofors har Peter Nordwall gjort om från att vara par 4 till att bli par 5. Det uppfräschade hålet innebär att Hofors bana i framtiden kommer att ha par 71.

För långtslående herrar – men kanske även en dam som Helena Rhodin – kan hålet nås på två slag. Men för vanliga klubbmedlemmar blir hålet en spännande utmaning.

Många av dem kommer att få spela hålet direkt efter invigningen.

– Vi arrangerar en klubbtävling med spelsättet mixed greensome och kanonstart direkt efter det invigningsgästerna gjort sitt, säger klubbchefen i Hofors GK, Hasse Bergström.

Mer läsning

Annons